Nordijsko hodanje

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima - 3. - 5. 7. 2020. 03.07.2020. 17:00 05.07.2020. 10:00 Više...

Završen 21 prijavljeno, 0 plaćeno, 0 s brojem, 21 - REG

CRO 20 Croatia
SLO 1 Slovenia

Utrka :: 1 :: Organizator :: Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima 3. - 5.7.2020. 03.07.2020. 17:00 05.07.2020. 10:00 20 km 200 m 200 m Više...

Završena :: 21 prijavljeno, 21 - REG

CRO 20 Croatia
SLO 1 Slovenia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

 

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima 3.-5.7.2020.

 

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima 3.-5.7.2020. program je kroz koji ćete uroniti u ljepotu i bogatstvo otoka Veli Brijun, savladati zdravstveno učinkovitu tehniku nordijskog hodanja i uživati u aktivnom odmoru i druženju.  Bogatstvo flore i faune zasigurno će vas oduševiti ljepotom i raznolikošću. Bogata arheološka baština obogaćuje jedinstveno prirodno okruženje. Za nordijske hodače osmislili smo staze kojima ćete upoznati atrakcije otoka. Kombinacija nordijskog hodanja, vježbi za kralježnicu, kupanja, vježbi u vodi, upoznavanja kulturne baštine i odmora, odlična je za odmor duše i tijela. Program nije natjecateljskog karaktera.

 

Nordijsko hodanje je planetarno popularna aktivnost u kojoj uživaju sve dobne skupine. Odličan je način za unapređenje zdravlja, kondicije i pokretljivosti. Pozitivno utječe na sve organske sustave. Od srčano žilnog sustava, preko lokomotornog, do dobrog raspoloženja i ublažavanja stresa. Da bi uživali u doborobitima nordijskog hodanja važno je naučiti pravilnu tehniku koja tada postaje vrijedan alat za trajno unapređenje zdravlja. Nakon ovog programa biti ćete osposobljeni za samostalno provođenje nordijskog hodanja. Uz hodanje naučiti ćete i vježbe koje izrazito dobro djeluju na zdravlje i pokretljivost kralježnice. Uz vježbe za kralježnicu na suhom naučiti ćete kako plivanje nadopuniti učinkovitim vježbama u vodi.

 

Program je namjenjen svima koji dneveno mogu propješačiti oko 10 kilometara. Mogu se uključiti i djeca od 8 godina u pratnji roditelja ukoliko roditelji smatraju da mogu izdržati predviđene trase. Štapove za nordijsko hodanje možete posuditi uz naknadu.

 

Oprema: štapovi za nordijsko hodanje s gumicama za hodanje po asfaltu, sportska odjeća prilagođena vremenu, prostirka za vježbanje, kapa, sredstvo za zaštitu od sunca, ručnik, kupaći kostim, kapa za plivanje, ruksak, boca za vodu, udobne i čvrste tenisice za hodanje, kabanica (može biti tzv jednokratna), napunjen mobitel.

 

PROGRAM

Petak, 3.7.2020.

 • 17.00 – 17.45 Prijave sudionika
 • 18.00 Tečaj nordijskog hodanja
 • 19.00 Nordijsko hodanje na Čufarovoj stazi i šetnici uz more do Rimske vile – 5,6 km

Subota, 4.7.2020.

ujutro

 • 7.00 Nordijsko hodanje na stazi Tri brežuljka – 5 km
 • 9.00 Vježbe u vodi

poslijepodne

 • 19.00 Nordijsko hodanje na stazi Zelenikovac 5,3 km + vježbe za kralježnicu na livadi

Nedjelja, 5.7.2020.

 • 7.00 Nordijsko hodanje na stazi Od sv. Germana do sv. Marije – 6 km
 • 9.00 Vježbe u vodi
 • 10.00 Završetak programa

 

Cijena programa:   

 

Hotel Neptun, više na https://www.np-brijuni.hr/hr/smjestaj/depandansa-neptun

Cijena paketa po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.410,00 + turistička pristojba 10,00 kuna dnevno

Cijena paketa po osobi u jednokrevetnoj sobi: 1.670,00 kn + turistička pristojba 10,00 kn dnevno

 

Sobe za iznajmljivanje Karmen, više na https://www.np-brijuni.hr/hr/smjestaj/sobe-karmen

Cijena paketa po osobi  u dvokrevetnoj sobi: 1.150,00 kn + turistička pristojba 10,00 kn dnevno

Cijena paketa po osobi u jednokrevetnoj sobi: 1.370,00 kn + turistička pristojba 10,00 kn dnevno

U cijenu je uključena ulaznica u NP Brijuni, prijevoz brodom, smještaj na bazi polupansiona (doručak + večera),
tečaj nordijskog hodanja, vođenje po stazama, poduka vježbi za kralježnicu u vodi i na suhom, te prigodna majica.


Također su uključene ulaznice u muzeje - Kuća za brodice, Izložba Josip Broz Tito na Brijunima,
Prirodoslovna zbirka, Izložba iz sjećanja starog Austrijanca.


Najam štapova nije uključen u cijenu. 

Parking: 110,00 kuna dnevno. 

Najam štaova za nordijsko hodanje: 100 kuna  za tri dana manifestacije. Plaćane i posudba na manifestaciji uz polog osobne iskaznice, putovnice ili zdravstvene iskaznice. Obvezne prijave za posudbu štapova do 26.6.2020. Kontakt za kupovinu štapova s popusom od 20% od našeg partnera www.zonasrca.hr  ili posudbu: zonel@zg.t-com.hr ili na +385 (0) 98 275 665.

Više info o ponudi štapova na http://zonasrca.hr/stapovi-za-nordijsko-hodanje

Štapovi za nordijsko hodanje obvezni su dio opreme.

Prijava je potpuna nakon uplate aranžmana.

Kontakt za rezervacije i uplate aranžmana: https://www.np-brijuni.hr/hr/posebne-ponude/vikend-nordijskog-hodanja-na-brijunima-3-572020

T: +385(0)52 525 807   E: prodaja@np-brijuni.hr

Rok prijave je do 24.6.2020. ili do popunjenja mjesta.

 

Program osmislila i vodi: Silvija Zoković, prof. kineziologije i turistički vodič sa 17 godina iskustva u poduci i promociji nordijskog hodanja.

www.nordijskohodanje.hr

 

Za informacije o programu: Silvija Zoković; T +385 98 463 117; E silvija@nordijskohodanje.hr

 

 

Pravila

Pravila manifestacije

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima 3.-5. 7. 2020.

 

Vikend nordijskog hodanja na Brijunima 3.-5. 7. 2020.  manifestacija je koja okuplja nordijske hodače i one koji to žele postati. Dobrovoljna je i na osobnu odgovornost. Sudionici nisu obvezni sudjelovati u cijelom programu.

 

Manifestacija nije natjecateljskog karaktera.

 

Svaki sudionik svojom prijavom izravno je suglasan da sudjeluje na osobnu odgovornost i da je upoznat s pravilima manifestacije, a kojih će se pridržavati radi svoje osobne sigurnosti, sigurnosti ostalih sudionika i organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koji se na manifestaciji mogu dogoditi.

 

Svojom prijavom sudionici se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora, druge sudionike ili treće osobe.

 

Svojom prijavom sudionici potvrđuju da su u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovu manifestaciju i da su zdravstveno osigurani.

 

Staze na kojima se odvija manifestacija su uglavnom su šumski putovi, makadamske i asfaltirane ceste. Najveća dužina pojedinačne trase je do 6 kilometara. To mogu savladati zdrave, normalno pokretne osobe s umjerenom kondicijskom spremom.  Nadmorska visina brežuljaka na otoku Veli Brijun na koje ćemo se penjati je oko 40 metara nadmorske visine.  Za hodanje je potrebno imati čvrste i stabilne cipele ili tenisice za hodanje.

 

Štapove za nordijsko hodanje moći će se unajmiti uz naknadu i polog osobnog dokumenta. Kod posudbe korisnik je dužan čuvati štapove. U slučaju loma ili kvara, korisnik je dužan podmiriti štetu učinjenu na štapovima.

 

Prijaviti se mogu odrasle osobe, njihova djeca za koje roditelj smatra da može prohodati predviđene trase. Roditelj može nositi u nosiljci manje dijete. 

 

Ukoliko se prijavljuje maloljetna osoba ili osoba lišena poslovne sposobnosti, prihvaćanje pravila podrazumijeva da je njen roditelj/skrbnik upoznat s prijavom i njom suglasan.

 

Na stazama će sudionike voditi najmanje dva voditelja, jedan na početku, drugi na kraju grupe. U slučaju poteškoća sudionici se trebaju njima obratiti.

 

Sudionici trebaju poštivati upute voditelja i ne udaljavati se od grupe i sa planirane trase.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (jaka kiša, vjetar, visoki rizik oluje), početak ture može se odgoditi. Ukoliko organizator zaključi da se vrijeme neće popraviti, pojedinačna tura se otkazuje. U tom slučaju ponuditi će se alternativni progam.

 

Prijavom na manifestaciju sudionici su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe manifestacije. Organizator manifestacije pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih materijala.

 

 

 


Organizator

Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje – obrt za usluge

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator Nordijsko hodanje je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora Nordijsko hodanje izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: www.nordijskohodanje.hr

E-mail: info@nordijskohodanje.hr

Telefon: +38598463117

Adresa: Maksimirska 49, 10000 Zagreb, CRO - Croatia

Dodatni linkovi