Cetina Adventure

Sinj Trail 2019 - 6. kolo Dalmatinske Trail Lige 11.05.2019. 08:00 11.05.2019. 18:00 Više...

Završen 326 prijavljeno, 273 plaćeno, 274 s brojem, 52 - REG 245 - FIN 10 - DNS 17 - DNF 2 - DSQ

BIH 17 Bosnia and Herzegovina
CRO 304 Croatia
ESP 1 Spain
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 2 Slovenia

BIH 11 Bosnia and Herzegovina
CRO 258 Croatia
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 2 Slovenia

BIH 11 Bosnia and Herzegovina
CRO 259 Croatia
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 2 Slovenia

Utrka :: 3 :: Organizator :: Cetina Adventure

Cetina Adventure

Sinj Trail 2019 - Bara 11.05.2019. 10:30 11.05.2019. 13:30 11 km 390 m 390 m Više...

Završena :: 183 prijavljeno, 159 plaćeno, 160 s brojem, 23 - REG 145 - FIN 8 - DNS 6 - DNF 1 - DSQ

BIH 5 Bosnia and Herzegovina
CRO 177 Croatia
ESP 1 Spain

BIH 3 Bosnia and Herzegovina
CRO 156 Croatia

BIH 3 Bosnia and Herzegovina
CRO 157 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

KLUB CETINA ADVENTURE
Put Župića 39, 21230 Sinj, OIB: 72629652898, žiro račun HPB d.d.
HR1523900011100518242


Sinj Trail 2019

6. kolo Dalmatinske Trail Lige


Ova utrka je 6. kolo Dalmatinske Trail Lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Organizator: Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“
Pokrovitelji: Grad Sinj, TZ Grada Sinja, Županija Splitsko - Dalmatinska
Ime utrke: Sinj Trail
Datum utrke: 11.05.2019.g.
Država: Hrvatska
Grad: Sinj
Start utrke za sve kategorije: Šetalište Alojzija Stepinca (u centru grada, pokraj Crkve Gospe Sinjske).
Cilj utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7 (približno 500 metara udaljen od starta utrke).


Kategorije:

 1. Alka: 33 km
 2. Čoja: 22 km
 3. Bara: 11 km

Vrijeme starta:

 • Kategorija Alka: 9:30 sati
 • Kategorija Čoja: 10:00 sati
 • Kategorije Bara: 10:30 sati

Prijave:

Prijave traju do 01. svibnja 2019. u 23:59:59.

Prijaviti se može i na sam dan utrke 11.05.2019. na pultu za prijave na Gradskom
bazenu Sinj i to:

 • Od 08:00 do 09:00 – kategorija Alka
 • Od 08:00 do 09:30 – kategorija Čoja
 • Od 08:00 do 10:00 – kategorija Bara

Natjecateljima prijavljenim iza 01. svibnja 2019. neće biti osigurana majica u startnom paketu.

Startnina:

Cijena startnine: 100 kuna za kategorije Čoja i Alka te 70 kuna za kategoriju Bara.

 • djeca do 14 godina imaju 50% popusta
 • u kategoriji Bara treći član iste obitelji ima besplatnu startninu. Za ostvariti popust sva tri člana moraju imati isto prebivalište, dokaz – osobna iskaznica (za osobe starije od 16. godina)
 • natjecatelji koji su startali sve utrke DTL-a u 2018. imaju 50% popusta:
  • Antonela Banovac
  • Nađa Ramić
  • Jelena Gugić – Boko
  • Siniša Dumanić
  • Sergej Latin
  • Robert Budimir – Bekan
  • Jakša Rošin
  • Elizabet Strunje
 • Za doprinos DTL – u 100%:
  • Ante Bubić

Povrat startnine je moguće ostvariti do 30. travnja 2019. Nakon tog datuma startnina je nepovratna.

Startnina na dan utrke je ista, ali ne uključuje majicu utrke.


U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok po završetku utrke, okrepa duž staza, korištenje svlačionica za presvlačenje i tuševa.


Svi natjecatelji će u startnom paketu dobiti vreće na koje će nalijepiti naljepnice sa brojevima (koji će biti isti kao i startni brojevi) u koje mogu spremiti stvari te ih dati organizatoru na čuvanje i koje će ih čekati na cilju.


Uplata startnine:

 • Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure
 • Put Župića 39, 21230 Sinj
 • IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.
 • SWIFT CODE: HPBZHR2X
 • Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje kartona:

Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 08:00 najkasnije do:

 • 09:00 za kategoriju Alka
 • 09:30 za kategoriju Čoja
 • 10:00 za kategoriju Bara

Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje te se uputiti prema startu koji se nalazi 500 metara od pulta za prijave, tj. na Šetalištu Alojzija Stepinca (pokraj Crkve Gospe Sinjske).

Nagrade:

 • Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno
 • 1, 2, 3 mjesto ekipno – ekipu čine predstavnici određeng kluba u sve tri kategorije uključujući muškarce i žene, potrebno je da ekipa ima minimalno po jednog predstavnika u kategoriji, a ako ih ima više, računa se samo onaj član ekipe sa najboljim vremenom u toj kategoriji. O odlučivanju prve trojke odlučuju vremena najbržih predstavnika koja se zbrajaju i čine konačan rezultat (poredak se u ovom slučaju ne gleda)

Parking:

Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne Škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora, te parking ispred Konzuma.

Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.


Prikaz lokacija na dan utrke (start, cilj, itd..).

Smještaj:

U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.


Pojašnjenje kategorija:

Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih Sinjskih najvećih znamenitosti i namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju, start utrke je ispred Crkve Gospe Sinjske, dalje prolazi kraj predivnih Alkarskih Dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do Crkve Sv. Mihovila. Spuštajući se staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića Nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, te se nastavlja sjevernom stranom Pavića Nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, od tuda nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 mnv), staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spuštamo se u kanjon Sutine, kroz Perjanicu i definitivno jedan od najljepših djelova sinjske krajine, prolazi se uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 mnv, dalje se nastavlja tehnicki dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazimo njegovom ljevom stranom te se iz kanjona penjemo prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepsih vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazimo cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar, tu se ponovo spajamo na tehnički zahjevan spust Plišivica odakle izlazimo u Lučane i krećemo prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14 – 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 16 – 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:

 • mobitel
 • natjecateljski karton (ili drugu oznaku dobivenu od strane organizatora na dan natjecanja)
 • osobna i zdravstvena iskaznica
 • sklopiva čaša, bidon, boca i sl. (ove godine smo odlučili prirodi učiniti uslugu i smanjiti potrošnju platičnih materijala na našim utrkama) koje ćete koristiti na okrepama

Preporučena oprema:

 • rukavice
 • astro folija
 • osobna prva pomoć
 • zviždaljka
 • zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)
 • bidon s vodom
 • suha odjeća

Napomena:

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Dodatne informacije i moguće izmjene:

Za sve dodatne informacije možete se javiti direktoru utrke Vedranu Ugrinu na broj mobitela +385 (0) 98 948 0875 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina Adventure.

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite i vlastitim očima iskusite ljepote Cetinskog kraja!

Pravila

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Cetina Adventure

Sinj Trail 2019 - Čoja 11.05.2019. 10:00 11.05.2019. 15:30 22 km 1000 m 1000 m Više...

Završena :: 112 prijavljeno, 94 plaćeno, 94 s brojem, 18 - REG 83 - FIN 2 - DNS 8 - DNF 1 - DSQ

BIH 7 Bosnia and Herzegovina
CRO 102 Croatia
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 1 Slovenia

BIH 5 Bosnia and Herzegovina
CRO 86 Croatia
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 1 Slovenia

BIH 5 Bosnia and Herzegovina
CRO 86 Croatia
FRA 1 France
JAM 1 Jamaica
SLO 1 Slovenia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

KLUB CETINA ADVENTURE
Put Župića 39, 21230 Sinj, OIB: 72629652898, žiro račun HPB d.d.
HR1523900011100518242


Sinj Trail 2019

6. kolo Dalmatinske Trail Lige


Ova utrka je 6. kolo Dalmatinske Trail Lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Organizator: Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“
Pokrovitelji: Grad Sinj, TZ Grada Sinja, Županija Splitsko - Dalmatinska
Ime utrke: Sinj Trail
Datum utrke: 11.05.2019.g.
Država: Hrvatska
Grad: Sinj
Start utrke za sve kategorije: Šetalište Alojzija Stepinca (u centru grada, pokraj Crkve Gospe Sinjske).
Cilj utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7 (približno 500 metara udaljen od starta utrke).


Kategorije:

 1. Alka: 33 km
 2. Čoja: 22 km
 3. Bara: 11 km

Vrijeme starta:

 • Kategorija Alka: 9:30 sati
 • Kategorija Čoja: 10:00 sati
 • Kategorije Bara: 10:30 sati

Prijave:

Prijave traju do 01. svibnja 2019. u 23:59:59.

Prijaviti se može i na sam dan utrke 11.05.2019. na pultu za prijave na Gradskom
bazenu Sinj i to:

 • Od 08:00 do 09:00 – kategorija Alka
 • Od 08:00 do 09:30 – kategorija Čoja
 • Od 08:00 do 10:00 – kategorija Bara

Natjecateljima prijavljenim iza 01. svibnja 2019. neće biti osigurana majica u startnom paketu.

Startnina:

Cijena startnine: 100 kuna za kategorije Čoja i Alka te 70 kuna za kategoriju Bara.

 • djeca do 14 godina imaju 50% popusta
 • u kategoriji Bara treći član iste obitelji ima besplatnu startninu. Za ostvariti popust sva tri člana moraju imati isto prebivalište, dokaz – osobna iskaznica (za osobe starije od 16. godina)
 • natjecatelji koji su startali sve utrke DTL-a u 2018. imaju 50% popusta:
  • Antonela Banovac
  • Nađa Ramić
  • Jelena Gugić – Boko
  • Siniša Dumanić
  • Sergej Latin
  • Robert Budimir – Bekan
  • Jakša Rošin
  • Elizabet Strunje
 • Za doprinos DTL – u 100%:
  • Ante Bubić

Povrat startnine je moguće ostvariti do 30. travnja 2019. Nakon tog datuma startnina je nepovratna.

Startnina na dan utrke je ista, ali ne uključuje majicu utrke.


U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok po završetku utrke, okrepa duž staza, korištenje svlačionica za presvlačenje i tuševa.


Svi natjecatelji će u startnom paketu dobiti vreće na koje će nalijepiti naljepnice sa brojevima (koji će biti isti kao i startni brojevi) u koje mogu spremiti stvari te ih dati organizatoru na čuvanje i koje će ih čekati na cilju.


Uplata startnine:

 • Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure
 • Put Župića 39, 21230 Sinj
 • IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.
 • SWIFT CODE: HPBZHR2X
 • Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje kartona:

Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 08:00 najkasnije do:

 • 09:00 za kategoriju Alka
 • 09:30 za kategoriju Čoja
 • 10:00 za kategoriju Bara

Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje te se uputiti prema startu koji se nalazi 500 metara od pulta za prijave, tj. na Šetalištu Alojzija Stepinca (pokraj Crkve Gospe Sinjske).

Nagrade:

 • Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno
 • 1, 2, 3 mjesto ekipno – ekipu čine predstavnici određeng kluba u sve tri kategorije uključujući muškarce i žene, potrebno je da ekipa ima minimalno po jednog predstavnika u kategoriji, a ako ih ima više, računa se samo onaj član ekipe sa najboljim vremenom u toj kategoriji. O odlučivanju prve trojke odlučuju vremena najbržih predstavnika koja se zbrajaju i čine konačan rezultat (poredak se u ovom slučaju ne gleda)

Parking:

Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne Škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora, te parking ispred Konzuma.

Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.


Prikaz lokacija na dan utrke (start, cilj, itd..).

Smještaj:

U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.


Pojašnjenje kategorija:

Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih Sinjskih najvećih znamenitosti i namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju, start utrke je ispred Crkve Gospe Sinjske, dalje prolazi kraj predivnih Alkarskih Dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do Crkve Sv. Mihovila. Spuštajući se staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića Nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, te se nastavlja sjevernom stranom Pavića Nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, od tuda nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 mnv), staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spuštamo se u kanjon Sutine, kroz Perjanicu i definitivno jedan od najljepših djelova sinjske krajine, prolazi se uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 mnv, dalje se nastavlja tehnicki dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazimo njegovom ljevom stranom te se iz kanjona penjemo prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepsih vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazimo cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar, tu se ponovo spajamo na tehnički zahjevan spust Plišivica odakle izlazimo u Lučane i krećemo prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14 – 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 16 – 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:

 • mobitel
 • natjecateljski karton (ili drugu oznaku dobivenu od strane organizatora na dan natjecanja)
 • osobna i zdravstvena iskaznica
 • sklopiva čaša, bidon, boca i sl. (ove godine smo odlučili prirodi učiniti uslugu i smanjiti potrošnju platičnih materijala na našim utrkama) koje ćete koristiti na okrepama

Preporučena oprema:

 • rukavice
 • astro folija
 • osobna prva pomoć
 • zviždaljka
 • zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)
 • bidon s vodom
 • suha odjeća

Napomena:

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Dodatne informacije i moguće izmjene:

Za sve dodatne informacije možete se javiti direktoru utrke Vedranu Ugrinu na broj mobitela +385 (0) 98 948 0875 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina Adventure.

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite i vlastitim očima iskusite ljepote Cetinskog kraja!

Pravila

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Cetina Adventure

Sinj Trail 2019 - Alka 11.05.2019. 09:30 11.05.2019. 17:30 33 km 2100 m 2100 m Više...

Završena :: 31 prijavljeno, 20 plaćeno, 20 s brojem, 11 - REG 17 - FIN 3 - DNF

BIH 5 Bosnia and Herzegovina
CRO 25 Croatia
SLO 1 Slovenia

BIH 3 Bosnia and Herzegovina
CRO 16 Croatia
SLO 1 Slovenia

BIH 3 Bosnia and Herzegovina
CRO 16 Croatia
SLO 1 Slovenia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

KLUB CETINA ADVENTURE
Put Župića 39, 21230 Sinj, OIB: 72629652898, žiro račun HPB d.d.
HR1523900011100518242


Sinj Trail 2019

6. kolo Dalmatinske Trail Lige


Ova utrka je 6. kolo Dalmatinske Trail Lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Organizator: Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“
Pokrovitelji: Grad Sinj, TZ Grada Sinja, Županija Splitsko - Dalmatinska
Ime utrke: Sinj Trail
Datum utrke: 11.05.2019.g.
Država: Hrvatska
Grad: Sinj
Start utrke za sve kategorije: Šetalište Alojzija Stepinca (u centru grada, pokraj Crkve Gospe Sinjske).
Cilj utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7 (približno 500 metara udaljen od starta utrke).


Kategorije:

 1. Alka: 33 km
 2. Čoja: 22 km
 3. Bara: 11 km

Vrijeme starta:

 • Kategorija Alka: 9:30 sati
 • Kategorija Čoja: 10:00 sati
 • Kategorije Bara: 10:30 sati

Prijave:

Prijave traju do 01. svibnja 2019. u 23:59:59.

Prijaviti se može i na sam dan utrke 11.05.2019. na pultu za prijave na Gradskom
bazenu Sinj i to:

 • Od 08:00 do 09:00 – kategorija Alka
 • Od 08:00 do 09:30 – kategorija Čoja
 • Od 08:00 do 10:00 – kategorija Bara

Natjecateljima prijavljenim iza 01. svibnja 2019. neće biti osigurana majica u startnom paketu.

Startnina:

Cijena startnine: 100 kuna za kategorije Čoja i Alka te 70 kuna za kategoriju Bara.

 • djeca do 14 godina imaju 50% popusta
 • u kategoriji Bara treći član iste obitelji ima besplatnu startninu. Za ostvariti popust sva tri člana moraju imati isto prebivalište, dokaz – osobna iskaznica (za osobe starije od 16. godina)
 • natjecatelji koji su startali sve utrke DTL-a u 2018. imaju 50% popusta:
  • Antonela Banovac
  • Nađa Ramić
  • Jelena Gugić – Boko
  • Siniša Dumanić
  • Sergej Latin
  • Robert Budimir – Bekan
  • Jakša Rošin
  • Elizabet Strunje
 • Za doprinos DTL – u 100%:
  • Ante Bubić

Povrat startnine je moguće ostvariti do 30. travnja 2019. Nakon tog datuma startnina je nepovratna.

Startnina na dan utrke je ista, ali ne uključuje majicu utrke.


U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok po završetku utrke, okrepa duž staza, korištenje svlačionica za presvlačenje i tuševa.


Svi natjecatelji će u startnom paketu dobiti vreće na koje će nalijepiti naljepnice sa brojevima (koji će biti isti kao i startni brojevi) u koje mogu spremiti stvari te ih dati organizatoru na čuvanje i koje će ih čekati na cilju.


Uplata startnine:

 • Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure
 • Put Župića 39, 21230 Sinj
 • IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.
 • SWIFT CODE: HPBZHR2X
 • Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje kartona:

Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 08:00 najkasnije do:

 • 09:00 za kategoriju Alka
 • 09:30 za kategoriju Čoja
 • 10:00 za kategoriju Bara

Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje te se uputiti prema startu koji se nalazi 500 metara od pulta za prijave, tj. na Šetalištu Alojzija Stepinca (pokraj Crkve Gospe Sinjske).

Nagrade:

 • Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno
 • 1, 2, 3 mjesto ekipno – ekipu čine predstavnici određeng kluba u sve tri kategorije uključujući muškarce i žene, potrebno je da ekipa ima minimalno po jednog predstavnika u kategoriji, a ako ih ima više, računa se samo onaj član ekipe sa najboljim vremenom u toj kategoriji. O odlučivanju prve trojke odlučuju vremena najbržih predstavnika koja se zbrajaju i čine konačan rezultat (poredak se u ovom slučaju ne gleda)

Parking:

Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne Škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora, te parking ispred Konzuma.

Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.


Prikaz lokacija na dan utrke (start, cilj, itd..).

Smještaj:

U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.


Pojašnjenje kategorija:

Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih Sinjskih najvećih znamenitosti i namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju, start utrke je ispred Crkve Gospe Sinjske, dalje prolazi kraj predivnih Alkarskih Dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do Crkve Sv. Mihovila. Spuštajući se staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića Nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, te se nastavlja sjevernom stranom Pavića Nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, od tuda nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 mnv), staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spuštamo se u kanjon Sutine, kroz Perjanicu i definitivno jedan od najljepših djelova sinjske krajine, prolazi se uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 mnv, dalje se nastavlja tehnicki dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazimo njegovom ljevom stranom te se iz kanjona penjemo prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepsih vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazimo cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar, tu se ponovo spajamo na tehnički zahjevan spust Plišivica odakle izlazimo u Lučane i krećemo prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14 – 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 16 – 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:

 • mobitel
 • natjecateljski karton (ili drugu oznaku dobivenu od strane organizatora na dan natjecanja)
 • osobna i zdravstvena iskaznica
 • sklopiva čaša, bidon, boca i sl. (ove godine smo odlučili prirodi učiniti uslugu i smanjiti potrošnju platičnih materijala na našim utrkama) koje ćete koristiti na okrepama

Preporučena oprema:

 • rukavice
 • astro folija
 • osobna prva pomoć
 • zviždaljka
 • zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)
 • bidon s vodom
 • suha odjeća

Napomena:

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Dodatne informacije i moguće izmjene:

Za sve dodatne informacije možete se javiti direktoru utrke Vedranu Ugrinu na broj mobitela +385 (0) 98 948 0875 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina Adventure.

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite i vlastitim očima iskusite ljepote Cetinskog kraja!

Pravila

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/


Organizator

Cetina Adventure

Klub avanturističkih sportova "Cetina Adventure"

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator Cetina Adventure je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora Cetina Adventure izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/Cetina-Adventure-139700962759065/

E-mail: cetinaadventure@gmail.com

Telefon: +385 98 9480 875 Vedran Ugrin, +385 99 232 4637 (Ankica Župić) - Gradski izazov

Adresa: Put Župića 39, Sinj, CRO - Croatia

Dodatni linkovi