PK Kapetan Angel

test - Dječija 18.05.2019. 17:20 18.05.2019. 19:30 3 km Više...

Završena :: 4 prijavljeno, 4 s brojem, 4 - FIN

CRO 4 Croatia

CRO 4 Croatia

Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

 

8. Lovćenski Planinski Maraton 2019.

ORGANIZATOR TRKE

Planinarski klub Kapetan Angel organizuje osmi planinski maraton povodom 21. maja Dana Nezavisnost - Lovcen  Trail koje će se održati 19  maja 2019. godine.

 OPŠTE INFORMACIJE

LovcenTrail 2019 je takmičenje koje će se odvijati na stazama različite dužine na kojem  učešće mogu uzeti takmičari svih nivoa, kako profesionalci tako rekreativci, pristalice zdravih stilova života i zaljubljenici u prirodu.  Trka je jednodnevni događaj i odrzava se na području Nacionalnog parka Lovćen.
Planirane su sljedeće dužine staza i njihove startne pozicije:

Naziv trke

Dužina

Start

5 LOVCENSKIH VRHOVA

38 km

Ivanova Korita

PANORAMSKA

20 km

Ivanova Korita

DOLOVI

6,2 km

Dolovi

DJECIJA

3 km

Dolovi

ŠETNJA- IVANOVA KORITA- MAUZOLEJ

4 km

Ivanova Korita

5 LOVĆENSKIH VRHOVA

38 km i 2000 kumulativnog uspona. Trka startuje na Ivanovim Koritima, u neđelju, 19.05.2019. godine, u  08:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 9 sati.

Opis staze:

Od STARTA / ispod Palaca (1270 mnm), staza ide pored izvora Ivanova Korita putem do katuna Majstori (1100 mnm) dalje preko panoramskog grebena Koložunske grede na Babinu Glavu (1474 mnm), niz Šančeve na kružni put pa njegovim sjevernim krakom kroz bukovu šumu na vrh Treštenik (1489 mnm), te sa njegovog vrha obodom bukove šume, južnim dijelom katuna Dolovi preko Vjetrenoga mlina grebenom do vrha Babljak -1604 mnm. Sa Babljaka, staza vodi ka prevoju Ćava odakle se uspon nastavlja južnom padinom Štirovnika i izlazi na njegov vrh,  koji je ujedno i najveći vrh Lovćena (1749 mnm) Otuda se makadamskim putem silazi do prevoja Bota, pa nastavlja stazom kroz katun Kuk, pored vode Studenac, do katuna Veliki Bostur (1303 mnm). Sa Velikog Bostura nastavlja se preko katuna Mali Bostur usponom, starom stazom, na Jezerski vrh (Mauzolej /1657 mnm). Sa Mauzoleja staza se spušta pored starog planinarskog doma preko Malog Bostura u Blatišta pa pored Planinarskog doma na CILJ/Start. 

PANORAMSKA

20 km i 671 kumulativne visinske razlike. Trka startuje na Ivanovim Koritima, u neđelju, 19.05.2019. godine, 09:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 7 sati.

Opis staze:

Pogodna je za sve  rekreativce i one koji žele da poboljšaju svoju kondiciju  i pripreme se za naredne maratone. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni sa staze se otvara pogled od Albanije do hrvatskih ostrva. Staza počinje sa Ivanovih Korita (1270 mnm) vodi ka katunu Majstori (1100 mnm) pa na vrh Babina Glava (1474 mnm) i do kružne staze ide istom trasom kao i staza 1. Od silaska na kružni put  zapadnim krakom nastavlja se ka katunu Dolovi. Na ovom dijelu staze pruža se pogled ka njeguškim selima Mirac, Čavori i Podi, kao i na Tivatski zaliv i poluostrvo Luštica. Od katuna Dolovi, ispod vrha Vjetreni mlin, makadamskim putem staza se nastavlja prema katunu Kuk (1340 mnm). Nakon prolaska kroz ovaj, možda i najljepši lovćenski katun, spušta se na Veliki Bostur (1303 mnm) i dobro markiranom stazom nastavlja do Ivanovih Korita đe je CILJ/Start

DOLOVI

6,2 km i 141 kumulativne visinske razlike. Trka startuje iz Dolova, neđelju, 19.05.2019. godine, 11:00. Vremenski limit za završetak trke je 2 sata.

Opis staze:

Vodi od START-a (1293 mnm)  putem kroz katun Dolovi, ispod Vjetrenoga mlina kružnim putem kroz Đurđevac sa pogledom na Tivatski zaliv, prema Trešteniku čijom zapadnom padinom prolazi kroz bukovu šumu i vraća se na CILJ/Start. Staza predstavlja idealan izbor za takmičare  na kratkim dionicama i brzim vožnjama.  

DJEČIJA

3 km  trka startuje iz Dolova, u neđelju, 19.05.2019. godine u 10:30 časova. Vremenski limit za završetak trke je 2 sata.

Opis staze:

Vodi od START-a put kroz Dolove prema Trešteniku i nastavlja  šumskim putem  u pravcu juga  do katuna Ljepurice, preko Dolova nastavlja  do CILJA.

ŠETNJA- IVANOVA KORITA- MAUZOLEJ

8 km Ivanova Korita – Mauzolej- Ivanova Korita, u neđelju, 19.05.2019. godine u 11 :00

Opis staze:

Vodi od START-a Ivanova Korita preko Blatišta do Malog Bostura starim putem pored izvora Jama kroz bukovu šumu jugoistočnom padinom Jezerskog Vrha do Mauzoleja.                             

Organizator će za svaku trku objaviti potpuni opis staza s vremenskim limitima po kontrolnim tačkama.


PRAVO UĆEŠĆA

Pravo učešća na maratonu imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe. Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, uz saglasnost roditelja. Osobama sa zdravstvenim problemima i starijim osobama preporučujemo prethodnu konsultaciju sa ljekarom.  Svaki učesnik na maratonu učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Učesanici Lovćen traila smatraju se one osobe koje su uredno prijavljene i kojima je dodujeljen startni broj.Svaki učesnik mora poštovati pravila trke,biti adekvatno odjeven,obuven i opremljen neophodnom ličnom opremom. Svi učesnici su dužni da se  odgovorno ponašaju prema prirodi.

PRIJAVA

Prijave je moguće obaviti putem  www.stotinka.hr ili na dan takmičenja, u prijavnom centru  na  STARTU

STARTNINA

Cijena startnine:

5 LOVĆENSKIH VRHOVA -20 EURA

PANORAMSKA -15 EURA

DOLOVI-10 EURA

DJEČIJA- BEZ STARTNINE

ŠETNJA -5 EURA

Startnina uključuje sljedeće:

 • startni broj,
 • pomoć i okrepu tokom trke,
 • startni paket ( majica i mapa staze)
 • mjerenje vremena,
 • obrok nakon trke,
 • medalja i diplôme za učešće i osvojeno mjesto

Plaćanje startnine

Startnina se uplaćuje na bankovni račun organizatora i na dan takmičenja u takmičarskom centru.
Za uplate iz CG:
Žiro račun: 530-18929-68 otvoren kod NLB Montenegro
Primalac: Planinarski klub Kapetan Angel - Cetinje
Svrha uplate: Kotizacija za trku „naziv trke“ – ime i prezime


Maksimalan broj učesnika

Maksimalan broj učesnika je limitiran na 600 i to:

 • 100 na  5 LOVĆENSKIH VRHOVA
 • 200 na PANORAMSKA
 • 100 na DOLOVI
 • 100 na DJEČIJA
 • 100 na ŠETNJA

Odustajanje

Učesnik koji želi odustati od takmičenja, obavezan je o tome obavijestiti organizatora e-mailom na adresu  kapetanangelcetinje@gmail.com
Nakon što učesnik blagovremeno obavijesti organizatora o odustajanju, organizator će izvršiti povrat startnine u iznosu od 50% od uplaćenog ukoliko se odustajanje prijavljuje do 12.05.2019. godine. Povrat novca neće biti izvršen ukoliko se prijava otkazuje nakon 12.05.2019. godine. Organizator će povrat novca izvršiti najkasnije do 01.07.2019. godine. Po želji, učesnik može umjesto povrata novca od organizatora tražiti da startninu u potpunom iznosu prebaci za naredno izdanje trke.

U slučaju vanrednih dešavanja,  ekstremnih vremenskih neprilika u periodu do 15 dana prije planiranog datuma održavanja, organizator zadržava pravo otkazivanja trke nakon čega će svim učesnicima vratiti 50% uplaćenih sredstava. Preostalim dijelom organzator pokriva dio troškova organizacije nastalih do trenutka otkazivanja. Ukoliko trka bude prekinuta usljed vremenskih nepogoda, ili bilo kog razloga van kontrole organizatora, neće biti izvršen povrat uplaćenih sredstava.


PREUZIMANJE STARTNIH BROJEVA I PAKETA

Jednom kada se pruzmu startni brojevi, nije dozvoljena njihova razmjena između učesnika.

Preuzimanje startnih brojeva i paketa će se vršiti u neđelju 19.05.2019. na Lovćenu – Ivanova Korita u takmičarskom centru.

O tačnim terminima za preuzimanje startnih brojeva i paketa, organizator će blagovremeno obavijestiti učesnike putem objava na web stranici, društvenim mrežama i e-maila. Startni broj i paket se mogu preuzeti isključivo uz pokaz ličnog dokumenta s fotografijom ili službene legitimacije za učesnike Vojska/Policija/Vatrogasci


START TRKE

Takmičari su obavezni prema utvrđenoj satnici doći na naznačene lokacije:

Učesnici staze 5 LOVĆENSKIH VRHOVA u neđelju, 19.05.2019. godine okupljaju se u takmičarskom centru  od 07:30 do 08:15h  gdje će im biti predat  startni paket.
Start trke je u 08:30h.

 

Učesnici PANORAMSKE staze u neđelju, 19.05.2019. godine okupljaju se u startnom centru  od 08:40 do09:15h gdje će im biti predati startni paket .
Start trke je u 09:30h.

 

Učesnici  staze DOLOVI  u neđelju, 19.05.2019. okupljaju  u takmičarskom centru Ivanova Korita od 09:45 do 10:30 h gdje će im biti predat startni paket.
Start trke je u 11:00h.

 

Učesnici DJEČIJE staze  u neđelju 19.05.2019. godine okupljaju se u takmičarskom centru Ivanova od 09:30 do 10:15h gdje će im biti  preudat startni paket.
Start trke je u 10:30h.

 

Učesnici šetnje Ivanova Korita – Mauzolej u neđelju 19.05.2019. godine,okupljaju se u takmičarskom centru od 10:00 do 11:00h gdje će im biti predat startni paket.
Start šetnje u 11:00h


 

TRASA

5 LOVĆANSKIH VRHOVA -38 KM : Ivanova Korita, Majstori,Koložunske grede, Babina Glava, Vjetreni Mlin, Babljak, Štirovnik, Bota, Studnac, Velji i  Mali Bostur, Jezerski Vrh, Blatišta, Ivanova Korita.

PANORAMSKA -20 KM: Ivanova Korita, Majstori, Koložunske Grede,Babina Glava, Dolovi,Kuk, Studenac, Velji Bostur, Ivanova Korita.

DOLOVI- 6,5 KM : Dolovi, Đurđevac, Treštenik, Dolovi.

DJEČIJA- 3 KM : Dolovi, Ljepurice, Dolovi.

ŠETNJA-8 KM : Ivanova-Korita, Blatišta, Mali Bostur, Izvor Jama, Mauzolej – Mali Bostur,Velji Bostur, Ivanova Korita


U slučaju vanrednih dešavanja, vremenskih neprilika, zemljotresa, poplava i ekstremnih klimatskih pojava, organizator zadržava pravo otkazivanja trke ili izmjene trase.

Takmičari se MORAJU strogo pridržavati službeno označene staze. Zbog pravila trke, lične sigurnosti i sigurnosti ostalih takmičara i osoblja koje organizuje trku, strogo se zabranjuje korištenje prečica i staza koje nisu označene. Sva odstupanja od službeno označene staze, osim što za sobom povlači diskvalifikaciju, biće na vlastitu odgovornost takmičara.

 SIGURNOST I KONTROLA

Svaka staza će imati koordinatora trke. Članovi organizacijonog tima i pripadnici Gorske službe spašavanja će biti raspoređeni na određenim mjestima dužinom staze te će biti u direktnom kontaktu s koordinatorom trke. Medicinsko osoblje će takođe biti postavljeno na određenim tačkama, na startu i u cilju. Na određenim mjestima će biti postavljene kontrolne tačke gdje će članovi organizacijskog tima nadgledati prolazak takmičara. Akreditovano osobe će moći nasumično vršiti kontrolu obavezne opreme na trkama gdje je ona propisana kao obavezna. Svi takmičari su na bilo kom dijelu staze obavezni akreditovanom osoblju pokazati obaveznu opremu. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga odbije akreditovanom osoblju omogućiti provjeru, biće diskvalifikovan.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Trka se uglavnom odvija na području Nacionalnog parka Lovćen . Takmičari su obavezni pridržavati se principa zaštite životne sredine i pravila Nacionalnog parka.
Zabranjeno je ostavljanje smeća van označenih lokacija na okrepnim stanicama, branje šumskog bilja i uznemiravanje životinja u Nacionalnom parku. Takmičari koji se budu nesavjesno odnosili prema životnoj sredini,  i ne poštovali navedena pravila biće diskvalifikovani.


OBAVEZNA OPREMA

Takmičari tokom cijele trke na stazama 5 LOVĆENSKI VRHOVA I PANORAMSKA moraju imati sljedeću opremu:

 • spremnik za vodu ili boce minimalne zapremine od 1 litra,
 • startni broj istaknut na vidljivom mjestu,
 • zviždaljka,
 • mapu staze (obezbjediće organizator),
 • mobilni telefon s pouzdanom baterijom,
 • odgovarajuću obuću

Obaveznu opremu trkač može nositi na sebi ili je držati u ruksaku./p>

Organizator preporučuje i sljedeću opremu:

 • kačket, vizir ili marama,
 • krema za zaštitu od sunca i vjetra,
 • majica dugih rukava/vjetrovka u slučaju loših vremenskih uslova u višim predjelima,
 • zaštitu protiv ujeda komaraca i insekata.

Upotreba štapova je dozvoljena. Ukoliko se takmičar odluči da ih koristi, o istima mora voditi računa od početka do kraja trke. Organizator tokom trke na okrepnim stanicama ni na bilo kojem drugom mjestu na stazi neće preuzimati na čuvanje dodatnu opremu koju takmičari procjene suvišnom.


 

DISKVALIFIKACIJA

Takmičar će biti diskvalifikovan uz poništavanje startnog broja ukoliko:

 • ne prođe kroz jednu od kontrolnih tačaka;
 • koristi prečice;
 • ne pomogne takmičaru u nevolji;
 • vrijeđa ili prijeti osoblju/volonterima;
 • koristi prevozno sredstvo tokom trke;
 • odbije pregled od strane medicinskog osoblja na stazi;
 • odbije provjeru obavezne opreme od strane akreditovanog osoblja na stazi;

Kazna će se primijeniti na licu mjesta.


 

OKREPNE STANICE

Svi takmičari s vidljivo istaknutim i važećim startnim brojevima imaju pristup okrepnim stanicama na kojim će im biti dostupna voda i hrana
SMEĆE koje ostaje nakon konzumacije jela i pića, trkači su obavezni odložiti na za to predviđena mjesta u zoni okrepne stanice.

Po izlasku iz zone okrepne stanice, takmičarima se preporučuje da vode računa da kod sebe imaju hrane i vode dovoljno da dođu do naredne okrepe.

Nakon prolaska kroz cilj, sve takmičare očekuje još jedna okrepna stanica sa osvježenjem  i ručak koji će biti poslužen u blizini ciljnog prostora.


 

KATEGORIJE

Učesnici maratona  će biti podijeljeni u starosne kategorije i to:

 • Žene: mlađe djevojčice (8-11 god.), djevojčice (12-13 god), starije djevojčice (14-15 god), omladinke (16-19 god), seniorke (20 - 34), mlađe veteranke (35 - 44), starije veteranke I (45-54), starije veteranke II (55-64), starije veteranke III (65 i više godina)
 • Muškarici: mlađi dječaci (8-11 god.), dječaci (12-13 god), stariji dječaci (14-15 god), omladinci (16-19 god), seniori (20 - 39), mlađi veterani (40 - 49), stariji veterani I (50 -59), stariji veterani II (60-69), i stariji veterani III (70 i više godina)

PRAVA KORIŠTENJA MULTIMEDIJALNOG SADRŽAJA

Prilikom registracije na trku, takmičar sva prava u vezi sa korištenjem digitalnog zapisa koji prikazuje takmičara (fotografije, video materijal i ostalo), prenosi na organizatora trke.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Prijavlom na trku, takmičar oslobađa organizatora bilo kakve odgovornosti, bilo građanske ili kaznene, za štetu osobama i/ili njihovoj imovini uzrokovanu djelovanjem takmičara. Učešće na vlastitu odgovornost.

Pravo učešća na maratonu imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe.
Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, uz saglasnost roditelja. Osobama sa zdravstvenim problemima i starijim osobama preporučujemo prethodnu konsultaciju sa ljekarom.  Svaki učesnik na maratonu učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Učesnicima Lovćenskog planinskog maratona smatraju se one osobe koje su uredno prijavljene i kojima je dodijeljen startni broj. Svaki učesnik mora poštovati pravila maratona, biti adekvatno odjeven, obuven i opremljen neophodnom ličnom opremom.  Svi učesnici su dužni da se odgovorno ponašaju prema prirodi i ne bacaju otpad uz stazu, već da ga odlažu na za to predviđenim mjestima.

Prijavlom na trku, takmičar oslobađa organizatora bilo kakve odgovornosti, bilo građanske ili kaznene, za štetu osobama i/ili njihovoj imovini uzrokovanu djelovanjem takmičara. Učešće na vlastitu odgovornost.

Prilikom registracije na trku, takmičar sva prava u vezi sa korištenjem digitalnog zapisa koji prikazuje takmičara (fotografije, video materijal i ostalo), prenosi na organizatora trke.

 

PK Kapetan Angel

Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator PK Kapetan Angel je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora PK Kapetan Angel izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: http://www.kapetanangel.me/

E-mail: kapetanangelcetinje@gmail.com

Telefon: +382 69 484 663

Adresa: Donji kraj bb, Cetinje, MNE - Montenegro

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/Planinarski-Klub-Kapetan-Angel-600722163395882/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCio3nx4dZLRwmZNvyEn0CZw