DSR Kvarner

Vertikalna 5ica 23.08.2020. 10:30 23.08.2020. 12:00 5 km 250 m 250 m Više...

Prijave otvorene Prijave od 23.01.2020. 00:00 do 23.08.2020. 08:00 :: 11 prijavljeno, 3 plaćeno,

Prijava natjecatelja na utrku :: Vertikalna 5ica

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 11
Broj uplaćenih startnina: 3
Kraj prijava: 23.08.2020. 08:00
(18 dana, 16 sati, 7 minuta)
Start: 23.08.2020. 10:30
(18 dana, 18 sati, 37 minuta)

 

PRAVILA I PROPOZICIJE NATJECANJA

ORGANIZACIJA

Utrke Vertikalnog lica Platka te popratne aktivnosti, kao dio projekta Sva lica Platka organizira Društvo sportske rekreacije „Kvarner“ sa suradnicima.

UVJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA

Natjecatelji za samostalno sudjelovanje moraju imati 18 godina. Natjecatelji od 14 do 18 godina mogu se samostalno natjecati jedino uz pismenu dozvolu punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja. Svi natjecatelji mlađi od 14 godina mogu se natjecati isključivo uz pratnju punoljetne osobe.

Punoljetne osobe odgovorne za maloljetne natjecatelje dužni su potpisati pisanu izjavu o odgovornosti za maloljetnu osobu.

Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati s pravilima utrke kojih će se pridržavati radi osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.

Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.

Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.

Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

PRIJAVE I REGISTRACIJE

Prijave se vrše on line putem stranice www.stotinka.hr/hrv. Prijava se smatra potpunom prilikom uplate startnine na IBAN: HR9324880011100130569, BKS BANKA (račun DSR KVARNER). Završetak online prijava naznačen je na gore navedenoj stranici.

Po završetku online prijava iste će biti moguće i na samom događaju  do 30 minuta prije utrke, ali organizator ne garantira puni start paket.      

Natjecatelji koji do starta utrke ne naprave potpunu prijavu ne mogu se natjecati.

Svako otkazivanje sudjelovanja prije početka natjecanja mora biti prethodno javljeno (e-mail) organizatorima utrke.

Za uplaćene startnine u slučaju odustanka, može se izvršiti povrat 50% iznosa, ukoliko je odustanak javljen do 15 dana prije utrke.

OPREMA

Natjecatelji su dužni imati propisanu opremu tijekom cijelog natjecanja. Svi oni koji ne budu imali potrebnu opremu neće se moći natjecati i to bez iznimaka i bez obzira na valjanu prijavu i uplatu. Sigurnost natjecatelja je najvažnija.

Opremu smo podijelili na OBAVEZNU i PREPORUČENU OPREMU.

OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE:

Istaknut startni broj na gornjem dijelu tijela, sprijeda, ne smije biti prekriven te mora biti jasno vidljiv (nije dopušteno nositi startni broj na nogama, leđima, ruksaku, sa strane) – za trkače

istaknuti starni broj na volanu bicikla – za bicikliste

Mobitel (nosite sa sobom onaj broj telefona koji ste unijeli u prijavi) – mreža A1 ima najbolji signal na Platku

PREPORUČENA OPREMA UKLJUĈUJE:

  • zviždaljka
  •  0,5L vode
  • Ubuću i odjeću prilagođenu terenu i vremenskim uvjetima (npr.  krema za sunce, kapa, rukavice, odjeća za zaštitu od kiše, vjetra ili sunca)
  • Ruksak ili pojas

Organizator pridržava sva prava provjere sadržaja obavezne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme, a obavezno prije starta utrke. Svi oni koji ne budu imali obaveznu opremu, iskljuĉit će se s natjecanja bez obzira na valjanu prijavu i uplatu.

ODUSTAJANJE I OZLJEDE

Natjecatelji mogu odustati tijekom cijele utrke.

Na startnom broju istaknut je kontakt u slučaju nesreće i u slučaju odustajanja

Svi natjecatelji koji odustanu tijekom natjecanja, DUŽNI su se javiti telefonski organizatoru u trenutku odustajanja i, ukoliko su sposobni,  doći do sljedeće okrjepne stanice gdje potvrđuju svoj odustanak. Ukoliko se natjecatelj ne javi organizatoru, biti će diskvalificiran sa utrke te će mu se zabraniti daljnja natjecanja na utrkama u organizaciji DSR Kvarner.

Ukoliko natjecatelj odustaje zbog ozljede, najprije se javlja organizatoru koji će u kratkom roku obavijestiti medicinsku službu i/ili HGSS i organizirati pomoć. Molimo imajte na umu da ne zovete članove obitelji i slično prije nego kontaktirate organizatora kako bi u što kraćem roku osigurali pomoć na terenu. Ĉlanove obitelji, rodbinu i prijatelje može se kontaktirati i naknadno.

OBAVEZNI DOKUMENTI

Natjecatelji su dužni imati sljedeće dokumente ili njihove kopije:

  •  osobna iskaznica
  •  potvrda o zdravstvenom osiguranju

Za studente UNIRI – dokaz o studentskom statusu (kako bi mogli ostvariti pravo na sudjelovanje bez naknade)

Organizator može, ali nije dužan provjeravati ima li natjecatelj obavezne dokumente. Ovi dokumenti su jako važni za vas u slučaju nesreće.

OKRIJEPNE STANICE

Organizator će osigurati hranu i piće na okrijepnim stanicama tijekom utrke. Sadržaj okrijepnih stanica se mora konzumirati na licu mjesta, nije dozvoljeno iznošenje sadržaja van okrijepne stanice. Na okrijepnim stanicama će se moći nadopuniti obvezne zalihe tekućine.

Za sve utrke osigurane su okrjpene stanice. Sadržaj i učestalost ovisi o dužini i zahtjevnosti utrke, a deteljan opis svake okrjepne stanice može se naći u opisu utrke na službenoj stranici za prijavu. Organizator ima pravno koristiti iste okrjepne stanice za više utrka.

Samo sudionici s jasno vidljivim startnim brojem imaju pristup okrijepnim stanicama

OZNAKE NA STAZI

Staze utrka biti će označene reflektirajućim zastavicama, jasnim putokazma , crveno bijelim trakama i strelicama sprejanim na asfaltnim površinama.

Na određenim raskrsnicama bit će volonteri koji će usmjeravati sudionike.

PAŽNJA: ukoliko više od 300 m staze ne vidite zastavice, vratite se natrag istim putem, sigurno ste promašili stazu!

STARTNI PAKET

Organzator utrke osigurava potpuni startni paket sudionicima koji naprave potpunu prijavu do određenog datuma.

Nakon određenog datuma ne garatnira se potpuni startni paket, ali se garatnira startni broj, okrjepa, mjerenje vremena, medicinska pomoć.

Sadržaj potpunog startnog paketa naveden je na službenoj stranici za prijavu na utrku.

MJERENJE VREMENA

Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta (grupni start) te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju, a na trail utrci i na vrhu Radeševa (proglašava se pobjednik uspona i ukupni pobjednik po utrkama)

Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije limitiranog vremena vodi se kao diskvalifikacija.

Za trail utrku od 5km vrijeme je limitirano na 1,5 sat,  za 10 km na 3,5 sati, za 20km na 5 sati, a za MTB utrku na 3,5 sati poslije čega staze nisu osigurane.

Na kontrolnoj točki na vrhu Radeševa jasno prikazati startni broj i pratiti označene linije prolaska inače ne garantiramo točno izračunato vrijeme uspona.

PRAVILA DISKVALIFIKACIJE

Natjecatelji će biti diskfalificirani u slučaju:

Nepridržavanja, ignoriranja ili nijekanja Pravila i propisa natjecanja

Neistaknut startni broj i ne posjedovanje obavezne opreme.

Nepoštivanje pisanih uputa i instrukcija utrke.

Nesportsko ponašanje koje ugrožava ili dovodi u pitanje reputaciju natjecanja te uništava privatnu imovinu ili imovinu organizatora kao i neprimjereno ponašanje prema organizatoru.

Nemogućnost završetka utrke iz bilo kojeg razloga.

Korištenje zabranjenih puteva, zabranjene opreme te primanje pomoći sa strane.

Korištenje bilo kakvih prijevoznih sredstava.

Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije postavljenog limita.

Bilo kakvo pomjeranje oznaka na pojedinim dijelovima staze, postavljenih od strane organizatora utrke radi sigurnosti natjecatelja.

Organizator utrke je jedina mjerodavna i ovlaštena osoba koja odluĉuje o ukupnom vremenu natjecatelja, diskvalifikaciji i/ili dodavanju penala.

PROMJENA STAZE

Organizator pridržava sva prava promjene redoslijeda kontrolnih točaka te može skratiti vrijeme i dužinu trajanja utrke ukoliko to nalažu objektivne okolnosti (vremenske prilike i sl.) i ukoliko je ugrožena sigurnost natjecatelja.

U slučaju više sile, izrazito loših vremenskih uvjeta ili bilo koje druge okolnosti koja ugrožava sigurnost sudionika, organizator zadržava pravo da:odgodi početak natjecanja za najviše nekoliko sati izmijeni vremenske limite, bilo prolazne, bilo krajnje otkaže utrku privremeno zaustavi utrku zaustavi utrku u potpunosti.

EKOLOŠKA PRAVILA

Natjecatelji tijekom utrke ne smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu.

Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obvezni otpad nositi sa sobom.

Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj lokaciji između starta i utrke.

Za svako nepoštivanje navedenih pravila natjecatelj će biti diskvalificiran.

SIGURNOST

Radi osobne sigurnosti svi natjecatelji obvezni su nositi svu propisanu opremu koju propisuje organizator te su isto tako duţni proĉitati sve informacije o utrci.

Natjecatelji su dužni pridržavati se svih pravila i propisa ovog natjecanja kao i posebnih uputa organizatora utrke.

U sluĉaju povrede, poziv u pomoć treba ostvariti putem mobitela – signal mreže A1 je najjači. Ako to nije moguće, za poziv u pomoć koristiti zviždaljku, ogledalo.

U sluĉaju teže ozljede ili životne opasnosti nekog od natjecatelja, ostali natjecatelji su dužni pomoći po pravilima o pružanju prve pomoći.

Organizator utrke ne garantira spašavanje ozlijeđenog u brzom vremenskom roku zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Organizator utrke ima pravo ne dopustiti daljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatra da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja ili samog natjecanja.

Načini dozivanja u pomoć: bljeskanjem, zviždanjem, vikanjem (6 x u minuti/svakih 10 sekundi). Odgovor 3 x u minuti /svakih 20 sekundi. Nakon 1 minute pauze unesrećeni potvrđuje jednim dugim signalom.

PRIGOVORI I ŽALBE

Svi prigovori i žalbe moraju se proslijediti organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja i to najkasnije 1h nakon službenog završetka utrke.

Organizator je dužan odgovoriti na žalbu/prigovor u roku od 7 dana nakon primljene žalbe/prigovora.

SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Prijavom za natjecanje, natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.

Organizator natjecanja pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

Prijava sudjelovanja i prikupljanje osobnih podataka prijavitelja izvršit će se u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka. Obrada podataka bit će ograničena i korištena iskljuĉivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Prijava sudjelovanja na događanju ukljuĉuje i privolu prijavitelja na foto/video/audio snimanje u svrhu dokumentiranja i promocije događanja

Prigodom prijave, sudionici se slažu da se njihovi osobni podaci mogu prikupljati i prosljeđivati trećim osobama u svrhu mjerenja vremena i objave rezultata, kao i za objavu odgovarajućih popisa na internetu.

Informacije se prikupljaju za potrebe organizatora, posebno za identifikaciju svakog sudionika te za komunikaciju vezanu uz njegovo sudjelovanje na utrci, prije, za vrijeme i nakon utrke.

Sudionici se slažu da se njihovi podaci: ime, prezime, spol, država, datum rođenja, ime kluba, startni broj i rezultati (poredak, vrijeme), mogu objaviti u tiskanim i elektronskim medijima relevantnim za utrku.

Podaci sudionika se u bazi čuvaju deset godina. Ovaj se period obnavlja prigodom svake sljedeće prijave i odgovara zakonskom razdoblju čuvanja podataka u branši. Nakon perioda od deset godina, osim ako sudionik ne ovlasti organizatora da čuva njegove podatke, brišu se svi osobni podaci osim onih koju su nužni za objavu rezultata.

Prema Općim propisima o zaštiti podataka (EU RGPD 2016/679), svaki sudionik ima pravo pristupa i izmjene osobnih podataka.

Izmjenu podataka mogu učiniti isključivo sami sudionici.

 

Organizator zadržava pravo na izmjenu i dopunu pravila. Izmjene i dopune će biti objavljene na vrijeme, a svaki će sudionik biti obaviješten emailom.

 

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Stotinka d.o.o.

Opći uvjeti

Stotinka d.o.o. za elektronsko mjerenje vremena (u daljnjem tekstu Stotinka) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti (u daljnjem tekstu Izjava) odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.stotinka.hr(u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Stotinka na ovom mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.

Putem internetskih stranica www.stotinka.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj...

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Stotinka ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama.

Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Stotinka može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.

Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.stotinka.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.stotinka.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana www.stotinka.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice Stotinke ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.stotinka.hr služe se statistikom Google Analytics te Facebook statistikom, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics i Facebook.

Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana.

Stotinka zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Stotinka na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke.

Preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Stotinka će rado primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe.

Možete nam se obratiti na timing@stotinka.hr

Prijavljeni natjecatelji

Vertikalno lice Platka

Vertikalna 5ica

 

 OPIS UTRKE:

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. Kreće se prema žičari Radeševo te se skreće desno prema novom jezeru oko kojeg se radi krug. Dalje ruta vodi preko skijaške staze Radeševo 2 na vrh gdje se mjeri vrijeme za pobjednika uspona. Poslije se trči nizbrdo Turističkom stazom na čijem dnu se skreće desno na cestu prema Velikom domu Platak oko kojeg se radi krug na livadu i po uzbrdici vraća na cestu i dolazi na cilj.

OSNOVNE INFORMACIJE

Organizator: Društvo sportske rekreacije Kvarner
Ime utrke: Vertikalna 5ica
Datum održavanja: 23.08.2020.
Mjesto održavanja: RSRTC Platak

START  TRAIL UTRKA: 10:30
START MTB UTRKE: 11:30 

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA  
RSRTC Platak - 23.08.2020.  od 8:00 do 10:00

PRIJAVE

Prijave su moguće do 23.08. u 10:00 sati, ali se puni startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 17.08.2020. 

STARTNINA

Vertikalna 5ica - 100,00 kn 

Startnina uključuje: organizaciju utrke, startni paket utrke, osiguranje utrke, topli obrok, okrjepu na stazi, finišersku medalju.

Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pismenu dozvolu roditelja, a 2007. i mlađi imaju popust od 20% startnine. 

Time limit utrke: 1:30h

UPLATA STARTNINE

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.

Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.

Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

INFORMACIJE ZA UPLATU

  • DSR Kvarner, Kosorci 5,Čavle,
  • IBAN:HR9324880011100130569, BKS BANKA,
  • Opis plaćanja: naziv utrke +ime i prezime natjecatelja.

OSTALE INFORMACIJE

Za sve ostale informacije, pratite nas na webu Vertikalno lice Platka 2020 ili facebook-u Vertikalno lice Platka 2020

Kontakt e-mail: sva.lica.platka@gmail.com