DSR Kvarner

Izazovna 25ica powered by INA - 2021. - 2 ITRA BODA 29.08.2021. 10:30 29.08.2021. 17:30 28,5 km 1500 m 1500 m Više...

Završena :: 59 prijavljeno, 28 plaćeno, 24 s brojem,

Prijava natjecatelja na utrku :: Izazovna 25ica powered by INA - 2021. - 2 ITRA BODA

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 59
Broj uplaćenih startnina: 28
Kraj prijava: 29.08.2021. 10:00
Start: 29.08.2021. 10:30

Prijave na utrku su zatvorene.
Prijavljeni natjecatelji

Vertikalno lice Platka 2021.

Izazovna 25ica

 

OPIS UTRKE: 

Izazovna utrka oduševit će prave trail trkače; oni koji više vole cestu, ravniji i jako trčljiv teren imaju dvije opcije – izabrati našu Laganini 10ku s kojom ne mogu pogriješiti ili se odvažiti za IZAZOV nakon kojeg će biti umorni i zadovoljni, ali molimo da ne njurgaju. Staza ima jako trčljivih dijelova, zahtjeva promjenu ritmma i tempa, jer ipak nisu svi djelovi klasično trčljivi. Najzahtjevniji dio je uspon i silazak s Pliši, ali prije će biti okrjepa pa nema brige. Prvih i zadnjih 500m staze podložni su izmjeni u zadnji čas iz razloga što se na Platku uvodi sustav zasnježenja te nas mogu (vjerovali ili ne) iznenaditi iskopi kojima ćemo se prilagoditi, ali to neće utjcati na lokaciju starta/cilja te ukupnu dužinu i uspon.

Gpx log staze možete pogledati i downloadati na našoj web stranici, a opisni detalji stižu uskoro.

Detaljni opis utrke by Pero:

Start utrke predviđen je s livade ispod Velikog doma Platak. Slijedi lagani uspon prema Turističkoj stazi dnu staze Radeševo, prelazak preko iste u smjeru akumulacijskog jezera.  Dionicu koja slijedi možemo nazvati „Trailaši trče počasni krug“ oko jezera obrnuto od kazaljke na zidu te skreću na naš opjevani Vertikal po stazi Radeševo 2. S vrha pratite Turističku stazu nizbrdo do skretanja prema Snježniku i Rimskim vratima. Na Rimskim vratima slijedi spuštanje Rimskom stazom u trajanju od 2,5 km do prekrasne zaravni „Lazac“ čija je posebnost kontrast livada i prostranih šuma. Od Lazca skreće se desno laganom uzbrdicom prema Schlosserovom domu na Risnjaku kroz predivnu stoljetnu jelovu i bukovu šumu. Zadnji dio uzbrdice postaje sve okomitiji do križanja podno Velikog Risnjaka gdje staza vodi desno po malo zahtjevnijem singliću (čitaj kamen + korijenje). Izlazak na raskršće Cajtige te skretanje lijevo po makadamskom putu do Vilja. Odlična dionica za dodati malo tempa. Kod Vilja ulazimo u labirint vlaka i staza u trajanju od 3,5 km. Ulazak u taj dio nalazi se odmah na desno uz glavni makadamski put u smjeru Gornjeg Jelenja. Nakon cca 300-400 m spuštanja s lijeve strane nalazi se ogromna i duboka jama. Jednom kad se svlada „labirint“ izlazimo na cestu koja se pruža od Gornjeg Jelenja prema Malom domu Sušak. Specifičnost ovog dijela jest i sama bit naziva PGŽ. Prelazak iz Goranskih šuma u nisko raslinje Primorja. S vizure planinskih šuma i vrhova odjednom se otvara cijeli Kvarnerski zaljev sa svojim otocima i morem. Pogled seže i do velebnog Velebita. Slijedi spuštanje prema podnožju vrha Mala Pliš gdje je predviđena okrijepa. Uspon na Malu Pliš, te odmah i na Velu Pliš po grebenu istih vrhova. S Vele Pliši slijedi strmo spuštanje planinarskom stazom koja vodi prema Štabu. Iznenađenje! S planinarskog puta slijedi skretanje prema Bogdinu i u stilu Indiane Jonesa prelazak kroz divljine neprehodanih dijelova Grobničkih alpa, gdje se izmjenjuju šuma, kameni prijevoj zatim ponovno šuma s jednim jačim usponom da bi na kraju izašli na greben prekrasnih livadnih vrhova i pogledom od 360 stupnjeva. Nakon grebena slijedi spuštanje i prelazak makadamskog puta koji se koristi za dovođenje stoke na ispašu. Prelaskom puta slijedi zadnji i dugotrajni uspon ka Platku. Prvo poljskom cestom, pa makadamskim putem prema vidikovcu. Prije vidikovca u jednom oštrom zavoju nastavlja se ravno uzbrdo prema Malom Platku. Izlaskom iz Malog Platka ulazi se u zadnju dionicu gdje se izmjenjuju uzbrdice, nizbrdice i ravni dijelovi kroz šumu. Jednom kad se počinju pojavljivati obrisi Maloga doma Sušak i pojavljivati se osmijeh zbog saznanja da je kraj blizu  ulazimo u zadnju dionicu utrke koja uz navedeni objekt vodi ka dnu skijaške staze Radeševo i dalje prema Velikom domu Platak gdje Vas dočekujemo otvorenih srca i s neizmjernim veseljem zbog vašeg truda

VAŽNA INFO!!!

Staza se mjerila 4 puta s 8 razlilčitih uređaja te niti jedan nije izmjerio identičnu dužinu i uspon. Na kraju smo odlučili da staza ima 28,5 km te 1500 m uspona. To ne znači da će vaš mobitel ili sat izmjeriti isto te se unapred ograđujemo za odstupanja +- 1 km te +- 100 m. Zahvaljujemo na razumijevanju :)

  “Izazovna” je možda više nama, nego nekima od vas, ali vjerujemo da će se naći i oni kojima se ovo bit jedan osobni challenge. Dođite – netko na jači trening, netko na trening i pripremu za neku težu, dužu utrku, a netko da testira svoje osobne mogućnosti i probije granice.

Start i cilj su na livadi ispod Velikog doma Platak. Nakon toga natavljate na vrh Radeševa...a dalje..pratitie i saznat ćete.

Organizator: Društvo sportske rekreacije Kvarner
Ime utrke: Vertikalno lice Platka
Datum održavanja: 29.08.2021.
Mjesto održavanja: RSRTC Platak

START  TRAIL UTRKA: 10:30h

TEHNIČKI SASTANAK: 10:15h
 

POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA  
RSRTC Platak - 29.08.2021.  od 8:00 do 10:00

PRIJAVE

Prijave su moguće do 29.08. u 10:00 sati, ali se puni startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 15.08.2021. 

 

STARTNINA

Izazovna 25ica - 180,00 kn 

 
Puni startni paket:
✅ MAJICA
✅ RUKSAK
✅ CHIP TIMING mjerenje vremena
✅ pero dezinficijens "Živili"
✅ Red Bull
✅ TOPLI OBROK
✅ FINIŠERSKA MEDALJA
➕ organizacija utrke, osiguranje utrke, liječnička pomoć, okrjepa, fotke utrke

Time limit utrke: 7h

 

UPLATA STARTNINE

Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.

Natjecatelje koji ispune online prijavnicu, a ne uplate startninu do navedenog datuma ne garantiramo puni startni paket.

Natjecateljima koji odustanu od natjecanja, startnina neće biti vraćena. Strani državljani startninu uplaćuju pri potvrdi prijava.

 

INFORMACIJE ZA UPLATU

  • DSR Kvarner, Kosorci 5,Čavle,
  • IBAN:HR9324880011100130569, BKS BANKA,
  • Opis plaćanja: VLP 25 km + ime i prezime natjecatelja.

OSTALE INFORMACIJE

Za sve ostale informacije, pratite http://sva-lica-platka.eu/trail-utrke/

Kontakt e-mail: sva.lica.platka@gmail.com