TK Tri G

ILIDŽA RUN - POLUMARATON 26.05.2024. 10:00 26.05.2024. 13:00 21,097 km Više...

Prijave otvorene Prijave od 02.11.2023. 10:00 do 01.05.2024. 23:59 :: Limit natjecatelja: 700 :: 28 prijavljeno, 1 plaćeno,

Prijava natjecatelja na utrku :: ILIDŽA RUN - POLUMARATON

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 28
Broj uplaćenih startnina: 1
Kraj prijava: 01.05.2024. 23:59
(17 dana, 14 sati, 2 minuta)
Start: 26.05.2024. 10:00
(42 dana, 0 sati, 3 minuta)

PRAVILA I USLOVI: ILIDŽA RUN - POLUMARATON

 

Utrka: ILIDŽA RUN - POLUMARATON 2024

 

Mjesto održavanja: ILIDŽA

 

Datum i vrijeme održavanja: Nedjelja, 26.05.2024. u 10:00 sati

 

Da biste se registrovali i zvanično postali učesnik/učesnica ILIDŽA RUN - POLUMARATONA, morate potvrditi da se slažete sa sljedećim pravilima.

 

Pravila su uobičajena za događaje ove vrste i važe za sve učesnike i učesnice, te vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

Svi učesnici svojom prijavom i sudjelovanjem potvrđuju da na utrci nastupaju isključivo na vlastitu odgovornost, da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati te da su upoznati sa rizicima koje trčanje može da nosi.

 

Prijavom na utrku učesnik/učesnica se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zadovoljavajuće zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku.

 

REGISTRACIJA je potpuna popunjavanjem registracijskog formulara i uplatom iznosa startnine. Startinu je moguće uplatiti do datuma navedenog na web stranici ili do popunjenja kapaciteta trke. Prijava na utrku nije važeća samom registracijom ili samom uplatom.

 

PODIZANJE BROJEVA

 • Brojevi se podižu o mjestu i vremenu ćete biti naknadno obavješteni.
 • Podizanje broja pred utrku je moguće isključivo za trkače i trkačice van Sarajeva uz prethodnu najavu e-mailom ilidzarun@gmail.com
 • Ukoliko trkač/trkačica nije u mogućnosti podići svoj startni broj, druga osoba to može uraditi za njega/nju uz pokaz ličnog dokumenta trkača/trkačice ili uz potvrdu datuma rođenja.
 • U slučaju grupnih prijava i preuzimanja startnih paketa, vođa grupe je dužan provjeriti da su mu dostavljeni paketi za sve članove njegove grupe prije napuštanja registracijskog mjesta.

 

VREMENSKI LIMIT

 • Limit za završetak utrke je 3 sata.
 • Nakon isteka vremenskog limita, saobraćaj će biti pušten u promet, te će svi učesnici i učesnice koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita biti zamoljeni da završe utrku trčeći ili hodajući trotoarom.
 • Smatra se da učesnici i učesnice koji prekorače vremenski limit nisu završili utrku prema pravilima, te će njihov status u rezultatima biti DNF (Did Not Finish).
 • Trkačima i trkačicama koji prekorače vremenski limit organizator ne može garantovati dostupnost okrepe kao ni druge pogodnosti i sadržaje namijenjeni učesnicima i učesnicama.

UTRKA

 • Svi učesnici i učesnice će dobiti startni broj sa čipom za mjerenje vremena. Startni broj se stavlja isključivo na prsa i mora biti vidljiv tokom cijele utrke. Učesnici trebaju nositi čip za mjerenje vremena ukoliko žele da njihovo vrijeme bude zabilježeno i objavljeno u rezultatima.
 • U zoni starta/cilja je obezbijeđena garderoba gdje trkači i trkačice mogu odložiti svoje lične stvari prije utrke. Trkači i trkačice ostavljaju svoje stvari u garderobu na svoju odgovornost.
 • Prije i tokom utrke, saobraćaj je zatvoren i ispred vodeće grupe trkača/trkačica osigurano je prisustvo policijskog vozila.
 • Okrepa za učesnike i učesnice je osigurana tokom trke i u ciljnom prostoru.
 • Organizator događaja je u obavezi da obezbijedi profesionalnu medicinsku pomoć za slučaj potrebe.
 • Svi trkači i trkačice su dužni da poštuju pravila utrke, te da poštuju druge učesnike, redare, volontere i osoblje koje je zaduženo za organizaciju utrke.
 • Svi takmičari i takmičarke su u obavezi da vode računa o zdravlju drugih učesnika i učesnica, kao i publike. Svaki akt nasilja vodi ka direktnoj i neopozivoj diskvalifikaciji takmičara/takmičarke i udaljavanju sa staze.

 

OTKAZIVANJE UČEŠĆA NA UTRCI

 • U slučaju otkazivanja, trkač/ica je u dužnosti obavijestiti organizatora u što kraćem roku.
 • U slučaju otkazivanja, iznos startnine se ne vraća. Ukoliko osoba koja se prijavila za utrku ne može da nastupi, svoju startninu do 01.05.2024. mogu prebaciti startarinu za ILIDŽA RUN – POLUMARATON 2025. godine.
 • Ako zbog slučaja više sile, na koju po definiciji organizator ne može uticati (vremenske neprilike, nepredviđeni događaji), dođe do otkazivanja utrke, promjena u rasporedu događaja i/ili bilo koja druga promjena koja odstupa od objavljenih informacija, uplaćeni iznos startnine se ne vraća. Učesnik/učesnica nema pravo na obeštećenje i/ili povrat novca. Organizator će dozvoliti da se alternativni događaj održi, ako je moguće, na drugi datum, u mjeri u kojoj je to moguće.

 

DISKVALIFIKACIJA

 • Učesnici će biti diskvalifikovani u slučaju korištenja bilo kakvih prevoznih sredstava tokom utrke, kretanja van označene staze utrke, zamjene učesničkih brojeva, nesportskog ponašanja i nepoštivanja odluka organizatora.
 • Zabranjeno i kažnjivo je isticanje simbola koji potiču na mržnju na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, spolnoj, seksualnoj, dobnoj ili na bilo kojoj drugoj osnovi. Organizator utrke zadržava pravo da diskvalifikuje učesnike koji budu kršili ovu tačku i/ili poduzme druge mjere koje bude smatralo neophodnim.

 

REZULTATI

 • Neslužbeni rezultati će biti objavljeni po završetku utrke na web stranici stotinka.hr. Pravo na žalbu traje tri dana nakon objave neslužbenih rezultata. Tokom ta tri dana, učesnici i učesnice mogu prijaviti svoje žalbe putem e-maila bih@gmail.com Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

 

 

KORIŠTENJE MEDIJSKIH MATERIJALA

 • Prijavom na utrku, učesnik/učesnica je saglasan/a da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Sve fotografije, kao i video i audio zapisi takmičara i takmičarki snimljeni od strane organizatora u sklopu utrke su vlasništvo organizatora, te se učesnik/učesnica odriče svih prava na iste kao i eventualne naknade vezane za korištenje tih materijala.

 

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

 • Organizator se obavezuje na zaštitu svih ličnih podataka koji su prikupljeni tokom registracije na utrku. Jedine lične informacije koje će biti javno dostupne na listi učesnika i u rezultatima su ime i prezime.
 • E-mail adresa će biti korištena u svrhe komunikacije sa učesnicima vezane sa samu utrku.
 • Svi ostali podaci će biti obrađeni isključivo u statističke svrhe.

PROČITAO/LA SAM PRAVILA I USLOVE TE SAM SAGLASAN/A

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Stotinka d.o.o.

Opći uvjeti

Stotinka d.o.o. za elektronsko mjerenje vremena (u daljnjem tekstu Stotinka) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti (u daljnjem tekstu Izjava) odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.stotinka.hr(u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Stotinka na ovom mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.

Putem internetskih stranica www.stotinka.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj...

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Stotinka ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama.

Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Stotinka može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.

Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.stotinka.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.stotinka.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana www.stotinka.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice Stotinke ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.stotinka.hr služe se statistikom Google Analytics te Facebook statistikom, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics i Facebook.

Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana.

Stotinka zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Stotinka na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke.

Preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Stotinka će rado primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe.

Možete nam se obratiti na timing@stotinka.hr

Prijavljeni natjecatelji

Informacije o trci:

Ime trke: ILIDŽA RUN - POLUMARATON

Organizator: Triatlon klub Tri G
Elektronsko mjerenje vremena: OnTime Sarajevo

Kontakt organizatora:

Datum: Nedelja 26.05.2024.

Mjesto: Ilidža, Bosna i Hercegovina

Dužina staze: 21097,5 m (AIMS certifikat)

Start trke: Park “Kosturnica”, Ilidža 10,00 sati

Trajanje trke: 3 sata

Cilj trke: Park “Kosturnica”, Ilidža

Broj učesnika: 700

 

Prijave i startarina

 

Prijave za utrku: Isključivo on-line na web stranici stotinka.hr

 

Krajnji datum za online prijave: Srijeda 01.05.2024. do 23:59h, odnosno do popunjavanja kapaciteta utrke.

 

Startarina:  

Uplatu startnih paketa možete izvršiti direktno na žiro račun;

Primatelj: Udruženje Triatlon klub Tri G, Aladža 38 Ilidža, Bosna i Hercegovina

Račun: 1610000291660096 Raiffeisen BANK

Svrha: Startnina za utrku ILIDŽA RUN-POLUMARATON

Iznos: 40,00 KM (20 €)

Uplatnicu poslati na mail: ilidzarun@gmail.com

 

Uplata startarine:

Startarina se uplaćuje na žiro račun najkasnije do srijede 01.05.2024.godine u punom iznosu. Učesnici koji dolaze izvan Bosne i Hercegovine svoju startarinu mogu platiti prilikom preuzimanja startnog paketa.

 • Takmičari koji pošalju prijavu a ne uplate startarinu do navedenog datuma smatrat ćemo odustalima.
 • Takmičari koji odustanu do 01.05.2024. mogu prebaciti startarinu za ILIDŽA RUN – POLUMARATON 2025. godine.
 • Svi takmičari koji odustanu nakon 01.05.2024. godine neće dobiti povrat startarine.

 

Startarina uključuje:

 • Startni broj (BIB)
 • Finišerska medalja
 • Službena majica
 • Pokloni sponzora

 

Podijela startnih paketa:

 • Bit ćete naknadno obavješteni

 

Plaćanje i korekcija rezultata utrke:

 • Organizator Triatlon klub Tri G je odgovoran za tačnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molim pitajte organizatora direktno vezano za plaćanje i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke, treba poslati na bih@gmail.com

 

Kontakt:

E-mail: ilidzarun@gmail.com

Telefon: +387 61 156 237; +387 63 944 259

Adresa: Aladža 38, 71210 Ilidža,Bosna Hercegovina.