TTK Strka

Extreme Challenge (45.8 km/4480m+) 14.05.2022. 06:30 14.05.2022. 22:00 45,8 km 4480 m 3090 m Više...

Završena :: 27 prijavljeno, 17 plaćeno, 19 s brojem, 8 - REG 13 - FIN 6 - DNF

BIH 2 Bosnia and Herzegovina
CRO 20 Croatia
FRA 1 France
SLO 3 Slovenia
SRB 1 Serbia

BIH 1 Bosnia and Herzegovina
CRO 14 Croatia
SLO 1 Slovenia
SRB 1 Serbia

BIH 1 Bosnia and Herzegovina
CRO 14 Croatia
SLO 3 Slovenia
SRB 1 Serbia

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Absolute Biokovo Challenge

14. svibanj 2022.

Kad bi pitali ljude da opišu staze Absolute Biokovo Challenge-a u nekoliko kratkih riječi većina bi vjerojatno upotrijebila ove riječi: nevjerojatni pogledi, strmo, teško, oduzima dah, divlje, Biokovo nikad ne razočara.

Međutim ni te riječi nisu dovoljne da prenesu ljepotu, divljinu i magiju jedne od najljepših i najviših planina u Hrvatskoj. Utrka prolazi najdojmljivijim predjelima planine koji su ujedno i dijelovi Parka prirode.  Penje se i spušta strmim stazama uklesanim i uzidanim kroz same litice, vijuga malim grebenima između vrtača, provlači se kroz šumu bora, bukve i planinskog javora...

Osim staze, kroz ovu utrku moći će se u potpunosti iskusiti planina boravkom u kampu koji će biti formiran za one koji žele noćiti u planini, hranom koju su jeli biokovski gorštaci i pastiri te raznim edukativnim izletima i šetnjama Biokovom za vijeme vikenda kada se održava utrka.

Duljina: 45.5 km

Ukupni uspon: 4490m+

ITRA points – 3,

Mountain points - 12

Start: 15.05.2021. u 8 sati, Brela

Cilj: Planinarska kuća Pod Vošcem

 

Utrka starta iz Brela, s razine mora,gdje nakon jednog kilometra na morskoj šetnici staza ide iznad Brela na 200 godina staru Napoleonovu cestu koja je zaštićeno kulturno dobro RH. Nakon nekoliko stotina metara s Napoleonove ceste silazi se na singletrack do malog,m                       podbiokovskog sela Topići odakle se strmim usponom penje na predio Pakline – poznat po stoljetnoj šumi crnog bora. Dugim spustom kroz šumu dolazi se do prve okrepe na oko 12.6 km. Od okrepe, preko crkvice Sv Nikole počinje uspon u vršni dio Biokova, preko skloništa Kale (1450 m/nm) do vrha Šćirovac (1619 m/nm) koji je poznat kao jedan od najnedostupnijih vrhova u Hrvatskoj. Od Šćirovca, preko prijevoja Vraca do crkvice Sv Ilije, prolazi se možda najdomljivijim grebenom u Hrvatskoj. Od Sv.Ilije je dugi spust do podbiokovskog sela Bast, gdje se nalazi druga okrepa, na oko 29km. Od Basta , staza nekoliko kilometara slijedi panoramsku biokovsku stazu na makadamu do predjela Miletin bor, gdje opet skreće strmo uskom stazicom uz stijenu Borovca sve do planinarske kuće Slobodan Ravlić – Lokva (1445 m/nm), gdje je treća okrepa, na oko 37,5 km.  Od Lokve, staza vijuga preko uskih grebena između vrtača do najvišeg biokovskog vrha – Sv. Jure (1762 m/nm odakle puca nevjerojatan pogled na sve strane. Na Sv Juri će biti voda. Od Sv Jure, staza se preko troglavskih grebena (možda i najfotogeničniji dio staze, pa se pripremite za fotografa) spušta do planinarske kuće Pod Vošcem gdje je cilj.

Staza je iznimno fizički i tehnički zahtjevna te je zbog toga ograničen broj natjecatelja na 50, a da bi se moglo nastupiti na utrci potrebno je minimalno 420 ITRA performance bodova u dužinskoj kategoriji S ili dužoj, ili da je natjecatelj završio utrku slične zahtjevnosti, a nije bodovana po ITRA-i (organizator ima pravo procjene i odluke o dopuštanju nastupa). Vremenski limit za završiti utrku je 14 sati.

14. svibanj (subota),  6:30

Start: Brela

Cilj: Pod Vošcem (planinarska kuća)

Dužina: 45.5km

Uspon: +4490m

Vremenski limit: 14:00 sati

Broj okrepa: 3 (plus još dva mjesta samo s vodom)

Obvezna oprema: mobitel, astrofolija, zviždaljka, prva pomoć (s elastičnim zavojem), spremnik za vodu (boca, flask) s min 1l zapremnine, čeona lampa s rezervnim baterijama

Organizirani prijevoz: 

Prijevoz natjecatelja iz Makarske do starta u Brelima. Prijevoz do Brela NIJE uključen u startninu. Nadoplaćuje se na licu mjesta, prilikom ukrcaja 30 kn.

Prijevoz stvari sa starta u Brelima do cilja na Vošac

Prijevoz natjecatelja s Vošca u Makarsku (nakon završetka utrke)

Cijena startnine:

rana prijava : 230kn (do 13.03)

kasna prijava: 280kn (nakon 13.03)

grupna prijava: 20% popusta na gore navedene cijene (min 10 osoba za grupnu prijavu)

Podaci za uplatu:

TTK Strka, Marka Marulića 17, 21209 Mravince

Broj računa: HR6324070001100517560

Opis plaćanja: Ime i prezime, ABC Extreme

Za uplate obavljene najkasnije do 01.05.(nedjelja) biti će osigurane majice utrke. Nakon tog datuma moguće su uplate, ali nećemo moći osigurati majicu. Uplate preko računa mogu se obaviti najkasnije  11.05. do 23:59 (srijeda). Nakon tog datuma neće biti moguće uplate online . Na dan utrke biti će moguće prijave i uplate.

U SLUČAJU OTKAZIVANJA UTRKE moći će se odabrati između dvije opcije:

1.) prebacivanje startnine za slijedeću godinu

2.) povrat startnine u iznosu 50% od uplaćene svote

 

  

Više informacija na: http://absolute-biokovo-challenge.com/

 

 

 

Više informacija na: http://absolute-biokovo-challenge.com/

Pravo nastupa na utrci imaju samo oni koji imaju minimalno 420 ITRA performance bodova u dužinskoj kategoriji S ili dužoj, ili uz posebnu dozvolu organizatora.

Obvezna oprema: mobitel, spremnik za vodu (boca, flask) minimalno 1l, astrofolija, zviždaljka, čeona lampa s rezervnim baterijama. Oprema će se provjeravati na stazi i na cilju. Nedostatak opreme biti će penaliziran vremenskim dodatkom ili diskvalifikacijom. Nedostatak zviždaljke - vremenski penal od 30 min, nedostatak bilo kojeg drugog dijela obvezne opreme - trenutna diskvalifikacija.

TTK Strka

Trail i treking klub Strka

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
  • Organizator TTK Strka je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
  • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
  • Molimo pitajte organizatora TTK Strka izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
  • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: http://www.ttk-strka.hr/

E-mail: ttkstrka@gmail.com

Telefon: +385 098 182 9644

Adresa: Marka Marulića 17, Mravince, CRO - Croatia

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/TTKSTrka/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZcEuD1KmB_qXXJ7loqN72A 
Info

http://www.ttk-strka.hr/