Adventure Advisor

Bay Green 11 km 16.03.2024. 11:00 16.03.2024. 13:45 11 km 385 m 385 m Više...

Završena :: 566 prijavljeno, 489 plaćeno, 466 s brojem, 100 - REG 446 - FIN 12 - DNS 8 - DNF

BIH 7 Bosnia and Herzegovina
CRO 531 Croatia
FRA 1 France
ITA 1 Italy
SLO 23 Slovenia
SUI 1 Switzerland
UKR 2 Ukraine

BIH 7 Bosnia and Herzegovina
CRO 460 Croatia
FRA 1 France
ITA 1 Italy
SLO 17 Slovenia
SUI 1 Switzerland
UKR 2 Ukraine

BIH 6 Bosnia and Herzegovina
CRO 437 Croatia
FRA 1 France
ITA 1 Italy
SLO 18 Slovenia
SUI 1 Switzerland
UKR 2 Ukraine

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

                                                                                               DUGI OTOK TRAIL 2024.

                                                                                                                                                                               16.03.2024.

 

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu“, dobroj spizi  i Tovarećoj Mužici.

 

Utrka će se održati 16.03.2024., a imati će četiri dužinske kategorije:

BAY GREEN  11 km, +385 m

Staza je prikladna za početnike, ali može biti i izazov za natjecatelje željne utrkivanja. Start je na rivi u Salima, a staza nudi predivne poglede na razvedenu uvalu Telaščicu i njene otoke, a vjerujemo da nitko ne može ostati ravnodušan na pogled s najljepšeg vidikovca, Grpašćak, s kojeg se vide poznati klifovi Dugog Otoka, zaljev Telaščica i Kornati u daljini. Cilj je pokraj jezera Mir. Organizator će prevesti stvari natjecatelja na cilj, a u Sali vas vraća organiziran prijevoz - dio natjecatelja koji stigne ranije u cilj će biti prevezeni kombijima, a ostali brodom. (ovaj prijevoz je uključen u cijenu startnine)

Limit za završiti ovu stazu je 3 sata.

 FOREST YELLOW, 19 km, +555 m

Staza je prikladna za naprednije početnike, koji se žele okušati na nešto izazvnijoj stazi. Start je zajedno s kategorijom CLIFF Blue pokraj jezera Mir, do kojeg će vas iz Sali dovesti organiziran prijevoz brodom (uključen u cijenu startnine). Tom prilikom moći ćete upoznati ljepote Telaščice i Dugog Otoka i s mora. Odmah od starta se trči uz jezero Mir odakle se izlazi na znamenite dugootočke klifove (ili Stene, kako ih zovu domaći) gdje ćete sigurni imati neke od svojih najljepših trkačkih fotografija.Na klifovima ima dijelova sa zahtjevnim terenom gdje je potreban povećan oprez.  Sa klifova , spušta se opet do Telaščice odakle se ide na najljepši vidikovac - Grpašćak. Od Grpašćaka se nastavlja zapadno, sve do Žmanskih jezera, slatkovodnih jezera u srcu otoka. Od tu se opet vraća na Telaščicu i kroz maslenike do Sali, gdje je cilj. Može se reći da ova staza sažima gotovo sve najbolje od ovog dijela otoka i Telaščice, a da nema previše zahtjevnih i škrapovitih terena.

Limit za završiti stazu je 4 sata

CLIFF BLUE, 25 km, +840m

Staza zahtjeva nešto veću razinu kondicije i iskustva te ima dijelova sa prilično zahtjevnim terenom. Iako je većina staze u Parku prirode, možemo reći da nije lagana kao ''šetnja u parku''. Start se nalazi u pokraj jezera Mir dokle će vas iz Sali dovesti organiziran prijevoz brodom (uključen u cijenu startnine). Tako ćete prije samog starta moći uživati u ljepoti Parka prirode Telaščica ploveći između brojnih otočića i uvala. Nakon prolaza uz klifove (na pojedinim dijelovima teren je prilično ‘’škrapovit’’ pa je potreban oprez!) prolazi se pokraj još jednog fenomena koji je manje poznat - Žmanskog jezera. Cilj je u Salima. Staza je vrlo raznolika, od otvorenih dijelova i kamenitih terena do staza u gustom mediteranskom raslinju i puteljaka prekrivenih mahovinom.

 Limit za zavrfšiti stazu je 5 sati

RED, 38 km,  +1080m

Najduža staza zahtjeva dobru kondiciju i iskustvo u trail utrkama. Start i cilj je u Salima. Prolazi kroz uvalu Telaščicu, pokraj jezera Mir, vijuga uz klifove koji se dižu i iznad 140 metara iznad mora, prolazi uz Žmansko jezero, kroz brojne maslinike i do cilja uz sjevernu obalu Dugog otoka.  Staza je izazovna, ali pruža puno ljepote i nezaboravne prizore jednog od najljepših jadranskih otoka.

Limit za završiti stazu je 7 sati

 

ORGANIZATOR:

Adventure Advisor

 (kontakt: 0981829644 (Marko), ili na e mail: adventure.advisor.croatia@gmail.com

 

STARTNINE:

 • cijene

Bay Green (11 km)  30 EUR

Forest Yellow (19 km) 35 EUR

Cliff Blue (25 km)  35 EUR EUR

Red (38 km) 40 EUR

 

 • uplate

Startnina se uplaćuje na:

Primatelj: Adventure Advisor, obrt za usluge

Adresa: Marka Marulića 17, 21209 Mravince

IBAN:  HR7524020061140471328

SWIFT/BIC : ESBCHR22

Banka: Erste&Steiermaerkische Bank d.d. Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka , Hrvatska

Opis plaćanja: Ime i prezime natjecatelja, nakon čega se upisuje DOT2024, ime kategorije (npr. Ivo Ivić, DOT2024 Red)

 

 • rok za prijavu i uplatu startnine

Krajnji rok za uplatu startnine da bi se dobio kompletan natjecateljski paket je 05.03. (utorak) do 14:00. Uplate su moguće i nakon tog datuma, ali tada nećete moći dobiti kompletan startni paket, nego samo startni broj. Uplate online su moguće najkasnije do 13.03. (srijeda) do 14:00.  Nakon toga datuma, molimo vas da ne uplaćujete online na račun – uplate će biti moguće u gotovini na dan utrke prilikom registracija na Saljskoj rivi. Još jednom naglašavamo: sve prijave i uplate nakon 05.03. neće dobiti cijeli natjecateljski paket, nego samo startni broj.

Startnina uključuje:

 • organizaciju utrke
 • natjecateljski paket (majica ili neki drugi proizvod, poklon sponzora)
 • startni broj sa sigurnosnim iglama za pričvrstiti broj
 • finišerska medalja
 • topli obrok nakon utrke
 • pivo nakon utrke
 • okrepu na stazi (slatke, slane grickalice, voće, sokovi, voda)
 • nagrade i medalje za najbrže
 • pripremu staze
 • osiguranje staze (HGSS i ostali volonteri)
 • besplatan prijevoz brodom iz Sali u uvalu Mir na start (kategorija Cliff Blue) i transfer stvari na cilj
 • besplatan prijevoz brodom iz uvale Mir natrag u Sali (kategorija Bay Green) i transfer stvari na cilj
 • u slučaju ozljede ili odustajanja transfer vozilom na cilj (u nuždi, ako je zaista potrebno)
 • ulaznicu u Park prirode Telaščica
 • fotografije s utrke

POVRAT STARTNINE:

U slučaju otkazivanja utrke od strane organizatora zbog nepredviđenih razloga (objektivne okolnosti), utrka se prebacuje na idući dan. U slučaju da se zbog objektivnih okolnosti utrka ne može održati ni idući dan, natjecatelj ne može ostvariti povrat startnine, ali može dobiti svoj natjecateljski paket. Startnina se ne može prebaciti na iduću godinu. Natjecateljski paket se može preuzeti isključivo po rasporedu definiranim ovim raspisom.

U slučaju otkazivanja utrke od strane natjecatelja, dobit će povrat startnine u iznosu 30% od uplaćenog iznosa i to ako obavijesti organizatora putem e maila: adventure.advisor.croatia @gmail.com najkasnije do 16.02.2024. u 15h.

 

SATNICA UTRKE:

Petak, 15.03.

Lokacija: Sali, riva

18:00 – 20:00 Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa

 

Subota, 16.03.

Lokacija: Sali, riva

07:00 – 10:15 Potvrda prijava, preuzimanje startnih brojeva i natjecateljskih paketa

07:50  upute pred start za natjecatelje kategorije ISLAND RED

08:00 start kategorije Island Red (Sali, riva)

08:30 polazak broda iz Sali prema jezeru Mir (za kategoriju Cliff Blue i Forrest Yellow. Brod polazi s gata pokraj tvornice Mardešić)

09:20 upute pred start za natjecatelje kategorije Cliff Blue i Forrest Yellow

09:30 start kategorije Cliff Blue i Forest Yellow (jezero Mir)

10:20 upute pred start za natjecatelje kategorije Bay Green

11:00 start kategorije Bay Green (Sali, riva)

12:30 – 16:00 ručak

13:45 polazak broda od jezera Mir za Sali (za natjecatelje kategorije Bay Green)

14:30 proglašenje pobjednika

  

PRIJEVOZ

Organizator osigurava poseban prijevoz za natjecatelje iz Zadra direktno u Sali i obratno. Polazak je iz Zadra (poluotok, nedaleko od mosta) u subotu 16.03.2024. u 06:30, a povratak iz Sali za Zadar je nakon utrke u 17:00. Ovaj transfer nije uključen u cijenu startnine. Plaća se 5 EUR u jednom smjeru, prilikom ulaska na brod (volonter će vršiti naplatu na ulasku u brod). Mjesto u brodu predrezervirate prilikom prijave na utrku, a tek uplatom startninine imate rezervirano mjesto. Broj mjesta u tom brodu je ograničen na 200. Nakon što se ispune sva mjesta, svi koji nisu rezervirali na vrijeme, mogu koristiti redovne linije.

Istim brodom osiguran je transfer natjecatelja kategorije Cliff Blue iz Sali na start pokraj jezera Mir (polazak u 09:00 iz Sali), te transfer natjecatelja Bay Green s cilja od jezera Mir natrag u Sali (polazak od jezera u 13:45). Dio natjecatelja Cliff Blue (11 km) koji dođu na cilj ranije, do Sali će biti prevezeni kombijima zbog ograničenog kapaciteta brodaOvi transferi su uključeni u cijenu startnine. Budite točni, polasci su točni i NEMA ČEKANJA.

Redovne linije brodova i katamarana (brzi brod koji prevozi samo putnike) polaze sa poluotoka u Zadru (kod mosta). Savjetujemo da automobile ostavite parkirane u Zadru.

Red vožnje katamarana: http://gv-zadar.hr/

Više informacija o parkingu i cijenama parkinga pogledajte ovdje: http://oil.hr/

Na Dugi Otok možete doći i trajektom (prevozi putnike i automobile). Trajekt kreće iz luke Gaženica u Zadru i pristaje u mjestu Brbinj na Dugom Otoku. Od Brbinja do Sali ima cca 30 min vožnje.

Red vožnje trajekta Jadrolinija: http://www.jadrolinija.hr/

Sudionici  ISLAND RED kategorije trebaju doći na otok u petak, 15.03.2024. ili u subotu ujutro katamaranom iz Zadra u 5.45h budući je start za navedenu kategoriju u 08:00

 

OBAVEZNA OPREMA:

 1. Mobitel (s brojem kao u prijavi) s napunjenom baterijom.
 2. Boca tekućine (minimalno 0,5l )
 3. Odjeća prilagođena vremenskim uvjetima
 4. Komplet prve pomoći

NAPOMENA: na okrepama i cilju neće biti jednokratnih plastičnih čaša. Morate ponijeti vlastitu čašu ili bocu

Više informacija o utrci i svakoj pojedinoj stazi možete naći na: Dugi Otok Trail - Home

UVJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA

 1. Svi natjecatelji moraju imati 18 godina.
 2. Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu se natjecati jedino uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja.
 3. Punoljetne osobe odgovorne za maloljetne natjecatelje dužni su potpisati dokument o odgovornosti za maloljetnu osobu.
 4. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 5. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 6. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 7. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

OBAVEZNA OPREMA

 • ISTAKNUT STARTNI BROJ. Natjecatelji koji nemaju istaknut startni broj (pozicija naprijed na prsa ili nogu) automatski će se isključiti iz natjecanja, odnosno biti će diskvalifcirani ako se zateknu na stazi bez istaknutog startnog broja. Startni broj sadrži BON ZA OBROK te je obrok nakon utrke moguće dobiti isključivo uz bon za obrok. Jedan bon vrijedi za jedan obrok.
 • MOBITEL (nosite sa sobom onaj broj telefona koji ste unijeli u prijavi)
 • KOMPLET PRVE POMOĆI: flasteri x 2, sterilna gaza x 2, elastični zavoj x 1
 • OBUĆA I ODJEĆA prilagođena terenu i vremenskim uvjetima
 • BOCA (MIN. 0,5L) S VODOM. Boca vam služi za nadopunu tekućine na okrijepama kako bi uklonili korištenje jednokratnih plastičnih čaša. NA OKRIJEPAMA NEMA JEDNOKRATNIH PLASTIČNIH ČAŠA

ODUSTAJANJE I OZLJEDE

 1. Natjecatelji mogu odustati tijekom cijele utrke.
 2. Svi natjecatelji koji odustanu tijekom natjecanja, DUŽNI su se javiti organizatoru (kontakt se nalazi NA startnom broju).
 3.  Ukoliko natjecatelj odustaje zbog ozljede, najprije se javlja organizatoru koji će u kratkom roku obavijestiti HGSS i organizirati pomoć. Molimo imajte na umu da ne zovete članove obitelji i slično prije nego kontaktirate organizatora kako bi u što kraćem roku osigurali pomoć na terenu. Članove obitelji, rodbinu i prijatelje može se kontaktirati i naknadno.

PRAVILA DISKVALIFIKACIJE

 1. Nepridržavanje, ignoriranje ili nijekanje Pravila i propisa natjecanja
 2. Neistaknut startni broj i posjedovanje obavezne opreme.
 3. Nepoštivanje pisanih uputa i instrukcija utrke.
 4. Nesportsko ponašanje koje ugrožava ili dovodi u pitanje reputaciju natjecanja te uništava privatnu imovinu ili imovinu organizatora kao i neprimjereno ponašanje prema organizatoru.
 5. Nemogućnost nastavka utrke iz bilo kojeg razloga.
 6. Korištenje zabranjenih puteva, zabranjene opreme te primanje pomoći sa strane.
 7. Korištenje bilo kakvih prijevoznih sredstava.
 8. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije postavljenog limita.
 9. Bilo kakvo pomjeranje oznaka na pojedinim dijelovima staze, postavljenih od strane organizatora utrke radi sigurnosti natjecatelja.
 10. Organizator utrke je jedina mjerodavna i ovlaštena osoba koja odlučuje o ukupnom vremenu natjecatelja, diskvalifikaciji i/ili dodavanju penala.

PROMJENA STAZE

 1. Organizator pridržava sva prava promjene redoslijeda kontrolnih točaka te može skratiti vrijeme i dužinu trajanja utrke ukoliko to nalažu objektivne okolnosti (vremenske prilike i sl.) i ukoliko je ugrožena sigurnost natjecatelja.

EKOLOŠKA PRAVILA

 1. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu.
 2. Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obvezni otpad nositi sa sobom.
 3. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj lokaciji između starta i utrke.
 4. Za svako nepoštivanje navedenih pravila natjecatelj će biti diskvalificiran

 PRIGOVORI I ŽALBE

 1. Svi prigovori i žalbe moraju se proslijediti organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja i to najkasnije 24h nakon završetka utrke.
 2. Organizator je dužan odgovoriti na žalbu/prigovor u roku od 2 dana nakon primljene žalbe/prigovora. SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

 1.  Prijavom za natjecanje , natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.
 2. Organizator natjecanja pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

Adventure Advisor

Obrt za edukaciju Adventure Advisor

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator Adventure Advisor je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora Adventure Advisor izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: http://ttk-strka.hr/

E-mail: adventure.advisor.croatia@gmail.com

Telefon: +385981829644

Adresa: Marka Marulića 17, Mravince, CRO - Croatia

Dodatni linkovi