DSR 08 Forca Šibenik

5. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport “VRHOVIMA VISIANIJA“, Pisak / pojedinačna, trkači 5km 21.04.2024. 17:00 21.04.2024. 19:00 5 km 200 m 200 m Više...

Završena :: 20 prijavljeno, 15 plaćeno, 15 s brojem, 5 - REG 15 - FIN

CRO 20 Croatia

CRO 15 Croatia

CRO 15 Croatia

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Trail utrka “Vrhovima Visianija“ djeca do 12.g., hodači, nordijci, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   5 i 10km

 

Utrka je kružna i kreće s ciljem od bivše planinarske kuće “Alat“ u smjeru Šibenika prirodnim označenim putem, sjevernom stranom brda Burnjak-Pisak prema samom vrhu gdje se nastavlja kretanjem u lijevo samim vrhovima brda i to sve prema dvjema lokacijama “Lokve“ gdje blago zaokreće ulijevo i gdje se vraća gdje na početak staze odnosno cilj utrke.

Sudionici utrke na 10km samu stazu odrađuju 2x.                    

 

Kratka priča petog kola puteva Roberta de Visianija

I ove godine je 08 Forca Šibenik dio Festivala prirode Flora Dalmatica kojeg treću godinu zaredom organizira istoimena inicijativa. Trčat će se u čast Roberta Visanija, Šibenčanina i botaničara svjetskog glasa čijim je djelom inspiriran Festival i to baš u travnju, u vrijeme njegova rođendana, u vrijeme buđenja prirode i zaspalih biljnih vrsta.  Naime, Visiani je u tri opsežna sveska popisao kompletnu floru Dalmacije, a svoje životno djelo naslovio jednostavno – Flora Dalmatica. Smatrao je, kako sam navodi, to svojom dužnošću kao Dalmatinca koji to čini za svoju domovinu. Nitko ni prije ni poslije njega nije na tako sveobuhvatan i studiozan način posvetio svoja istraživanja toj temi, čime nas je zaista zadužio.

Roberto Visiani rođen je u Šibeniku 1800. godine od oca Talijana i majke Hrvatice, a svoju ljubav prema rodnom gradu pokazao je na mnogo načina: financiranjem obnove i nadogradnje tadašnje gradske bolnice, te svojom posljednjom željom da nakon smrti, iako je umro u Padovi, bude pokopan na groblju sv. Ane.  Za života je u Italiji ostvario veliki uspjeh u karijeri, bio je redovni profesor botanike na Sveučilištu u Padovi, a kasnije i ravnatelj tamošnjeg znamenitog Botaničkog vrta. Kao mladi student padovanskog sveučilišta vraćajući se svake godine kući na praznike nije mnogo uživao u dokolici već je marljivo sakupljao uzorke biljaka za svoj herbarij, kako na području samog grada Šibenika, tako i na gradskim periferijama te po svim okolnim brdima, poljima i šumama, što mu je bila tek odskočna daska za obilazak terena po cijeloj Dalmaciji. Gotovo da nema mjesta u našem zaleđu, obali pa i na otocima na koje nije kročio nogom u svojoj potrazi. Najdraže mjesto za opuštanje i kontemplaciju bilo mu je područje današnje šume Šubićevac, nekada poznato pod nazivom Poljica, gdje su nastala i neka njegova mladenačka pjesnička djela, a po svoj prilici i prikupljeni prvi uzorci.

Biljka koja se iz mnoštva biljnih vrsta naše flore može izdvojiti svakako je dalmatinski buhač (lat. Tanacetum cinerariifolium) moćan prirodni insekticid koji je krajem 19. st. postao jedan od glavnih izvoznih proizvoda našeg kraja, a upravo je Visiani prvi opisao njegova obilježja i svojstva. Sušio se na šibenskoj Poljani, mljeo u mlinovima na Krki i u šibenskoj Dragi, u vrećama tovario na brodove u šibenskoj luci. Dalmatinski buhač, iako danas pomalo zaboravljen, i dalje raste duž cijele naše trkače rute, stazama kojima je i sam Visiani hodao s botaničkim priborom u rukama, a tu su naravno i ostale naše biljne vrste koje svi jako dobro poznajemo i volimo. U travnju, mjesecu koji nosi ime po travama, trči se vrhovima Visanija slaveći pritom prirodu, proljeće i naše veliko prirodno bogatstvo – dalmatinsku floru.

Tekst napisala / Zlatka Rodin – Udruga turističkih vodiča ”Mihovil“ Šibenik

Kolo za kolom sportsko rekreativna liga hodanja i trčanja nastavlja dalje te Vas poziva i u travnju na novu avanturu petog kola. Stvarajte nove prilike sa svojim prijateljima obnavljajući znanja poznavanja biljaka našeg krajobraza.

 

                     ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT !

                        5.kolo trail utrka “VRHOVIMA VISIANIJA“

 

Trail utrka “VRHOVIMA VISIANIJA“

21.04.2024. 17h start – bivša planinarska kuća “Alati“, Pisak, brdo Burnjak, južna Dubrava kod Šibenika      5  i  10km

 

Mjesto: bivša planinarska kuća “Alati“, Pisak, brdo Burnjak, južna Dubrava kod Šibenika

Datum: 21.travnja, 2024.(nedjelja) 15:30-19h

Start: 17h – bivša planinarska kuća “Alati“

                                                                     

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 2h

Info pult : prostor na samoj lokaciji / bivša planinarska kuća “Alati“ (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 15.30h / zatvaranje prijava 16.45h

                                    

Trail utrka “Vrhovima Visianija“ djeca do 12.g., hodači, nordijci, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   5 i 10km

 

Utrka je kružna i kreće s ciljem od bivše planinarske kuće “Alat“ u smjeru Šibenika prirodnim označenim putem, sjevernom stranom brda Burnjak-Pisak prema samom vrhu gdje se nastavlja kretanjem u lijevo samim vrhovima brda i to sve prema dvjema lokacijama “Lokve“ gdje blago zaokreće ulijevo i gdje se vraća gdje na početak staze odnosno cilj utrke.

Sudionici utrke na 10km samu stazu odrađuju 2x.                     

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa nakon utrke
 • prva pomoć asistencija

I ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke na samoj lokaciji starta i cilja.

STARTNINA trail utrke / “VRHOVIMA VISIANIJA”

Hodači, nordijci 5/eur, timska/obiteljska 8/eur po sudioniku

pojedinačna 10/eur

djeci do 10 godina besplatno

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza većim dijelom prolazi prirodnim putevima, kretati se desnom stranom na lokacijama makadamskog cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa ili obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr                                            

Prijava : https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2280

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

VOLONTERI DOBRODOŠLI STE ... javite nam se za pomoć ... HVALA

Rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na Internet stranici stotinka.hr.

 

PARKING ZONE

Pristupna cesta + makadamski dio do zaseoka Šišci, nastojati ne opterećivati makadamski put do bivše planinarske kuće “Alat“ na kojoj nemamo dozvolu za parkiranje, održavati cestovni put prohodnim.

 

DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK

KRALJA ZVONIMIRA 45a, 22 000 ŠIBENIK, e- mail : forca08@hotmail.com, kontakt: 098 135 4585

&

BICIKLISTIČKI KLUB “FAUST VRANČIĆ“, ZLARINSKI PROLAZ 1, 22 000 ŠIBENIK, kontakt: 091 254 2676

 

OPĆI UVJETI I PRAVILA UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Medalju za sudjelovanje možete dobiti prijavom na vrijeme, najmanje 7 dana prije glavne aktivnosti.

Titulu “rekreativac godine“ mogu ponijeti samo djeca, hodači i nordijci, trkaći i timovi su na posebnim tablicama.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

 

Kako bi prijava do samog starta bila ispravna molimo Vas da na IBAN društva HR90 2390 0011 1990 09625 uplatite startninu za svoj način sudjelovanja.

DSR Sport za sve 08 Forca Šibenik, Kralja Zvonimira 45a, 22 000 Šibenik Opis: naziv utrke i ime sudionika(1.,2. ili 3.)

1.pojedinačna /10 eura

2.obiteljska/timska /8 eura po sudioniku

3.hodači, nordijci /5 eura

Djeci do 10 godina sudjelovanje je besplatno

Moguće plaćanje startnine prilikom same prijave prije početka utrke.

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi